Har du det som krävs för att vara och förbli positiv?

Hej!

När jag blev tillfrågad om jag kunde göra ett gästinlägg i bloggen blev jag väldigt glad!

Men sen började jag tänka på vad jag i så fall skulle skriva om, samtidigt som man inte vill gå in på alldeles för invecklade tankar, så vill man ju kanske ta chansen och ge människor som besöker denna blogg lite olika sätt att se på saker och ting.

Så vem är jag kan man fråga sig.

Utan att gå in på alldeles för invecklade förklaringar vem jag är och var jag kommer ifrån, så kan jag berätta att jag är i skrivandets stund butikschef i en butik för en känd mobilkedja. I arbetet som butikschef ingår självklart att man skall se till att butiken går runt, ha rätt personal och även se till att personalen levererar, alltså säljer. Därför ser jag att en av mina viktigaste uppgifter är att coacha mina säljare, både inom sälj, men också inom personlig utveckling.

Men måste man bli coachad?

Svaret på den frågan kan bara du svara på som läser detta. Mitt svar är JA!

Alla kan behöva coachning någon gång i sitt liv, men det finns olika sätt att bli coachad på. Man kan gå till en specialutbildad coach, som hjälper dig få fram vad det är du behöver. Du kan också låta dig bli coachad genom att läsa en bok, eller även titta på en film/dokumentär om just coachning.

Det spelar faktiskt ingen roll hur du vill bli coachad, för när du väl hittar det som passar dig, kommer du att känna dig motiverad, energisk, positiv men framför allt målinriktad!

Jag skulle kunna skriva om hur viktigt det är att du alltid oavsett situation skall vara positiv och ha ett positivt tänkande. Men detta är något som alla vet, som alla känner till. Och det ordet har på sätt och vis tappat lite av sin känsla.

Men jag tror mer att frågan man skall ställa sig är VAD är positivt tänkande. HUR gör man för att bli positiv? Vad KRÄVS för att bli och vara positiv?

Jag skulle kunna spalta upp många saker man skall ha i huvudet, men det vore att försvåra något som egentligen är enklare att genomföra.

ATTITYD!

DIN attityd är avgörande över om du skall vara positiv, tänka positiv och fortsätta att vara det.

Men för att bli och behålla den positiva känslan och tänket så krävs det mer än bara din egen attityd. Du måste omgärda dig med positiva människor, ta tillfälligt avstånd från de som ger dig de negativa signalerna. De som är ”neggare”, alltså negativa i tänket och alltid ser problemen istället för lösningar.

Men hur man än vrider och vänder på det så börjar det hos dig. DU måste bestämma dig att bli positiv. Stegen att bli positiv handlar inte bara om att alltid tänka positivt, utan de små stegen till att bli mer positiv och glad börjar genom ett löfte. Ett löfte som ges under en period då allt är lugnt och stilla. Ingen musik i bakgrunden, inga människor runt. Ett löfte som kan ges sittandes i vardagsrummet, köket, toaletten, hallen, sovrummet, lekrummet eller i bilen. Det enda jag kan rekommendera är att hursomhelst ha en spegel framför dig. För löftet skall inte ges till en vän, eller familjemedlem. Nej… det är ett löfte som ges i största tysthet, till dig själv.

/Gaston Gomez

You may also like...