Vart är lågkonjunkturen? – Tankar från en företagare.

Det går uppåt om man bara vill

I helgen spenderade jag en weekend på hotell. Orten jag besökte var Jönköping.
Jag passade då även på att besöka det stora shoppingcentret A6-center som är ett ganska så trevligt shoppingcenter med bra fikaställen och bra affärer… Eller ja, de vanliga affärerna som finns i en normalstor stad i alla fall.

Men något som slog mig var tanken på att lågkonjunkturen inte existerade där. Folk verkligen shoppade som om de aldrig hade gjort något annat. Folk älskade att köpa saker.

Så hur kan du vända det till din fördel? För existerar verkligen lågkonjunkturen? Jag tror att svaret på den frågan är både Ja och Nej.
Dels tror jag att konjunkturen hänger på vad medierna skriver om och att när det börjar blåsa snålt i de större företagen apar andra företag efter och ser sin chans att kapa i personalstyrkan. Facken blir blåsta på kakan och storföretagen har återigen lyckats spara till sig en extra slant, precis som aktieägarna vill. Men alla andra företag då? Alla de företag som är medelstora och små som säljer till medelstora och små företag. Hur går det för dem?

– Visst. Som småföretagare måste man ALLTID jobba hårt, det går inte att sticka under stol med så vad är den stora skillnaden egentligen? Att vi små rebeller måste jobba extra mycket för att skaffa kunder istället för att jobba hårt med vår huvudsyssla? Skulle det i sig vara något fel med det? Man får ju träffa mer folk, skaffa fler kontakter och till slut trillar kunduppdragen in i alla fall. För folk vill ju köpa trots allt.

Så vad du får fokusera på är inte det som kallas för lågkonjunktur utan det som innebär att du lär dig ta kontakt med folk och skaffa kontakter för då kommer du inte märka av det som kallas för lågkonjunktur.

Ha det gott!

Carl Jonas

Hej! Jag heter Carl Jonas. Du läser nu ett inlägg som är skapat för dig så att du kan bli bättre på företagande och entreprenörskap. Kommentera gärna artikeln så lovar jag att svara inom kort. Tack för att du läste det här!

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *