Mellandagar…

Hej på er. Jag hoppas att julen har varit underbar för er.

Nu är det mellandagar. Reorna har redan börjat och det är nu som man kan tjäna pengar som handlare.

Oavsett vad du säljer så förväntar sig dina kunder någon form av rabatt. Ja det är sant. Nu är alla smålänningar på gott och ont.

Men för att inte sälja med förlust krävs det lite planering. Som bör ha lagts för en tid sedan.

Men har du inte planerat kommer lite tips.

Sälj aldrig med minusmarginal. Konstigt nog måste det påpekas. Bara för att man rear ska man inte sälja med minusmarginal.

Sänk till marginaler där du går lite plus men inte för mycket. Rea gärna ut tillbehör men lägg dig på en något högre marginal än grundprodukterna och satsa på att sälja tillbehören. Ungefär ”Den här kommer du behöva för att uppnå det här.” då har du lagt grunden för att sälja mer. Du ökar då omsättningen och får en chans att nå nya kunder.

Men tänk på att uppfattas som att du rear ut. Kör du på reakonceptet för länge kommer dina kunder uppfatta dina priser som ordinarie och därför lägga större vikt vid jämförelser och mindre på impulsköp vilket jag hoppas att det är den typen av knder du ibland vill ha:-)

Ha det gott

/Carl Jonas

Carl Jonas

Hej! Jag heter Carl Jonas. Du läser nu ett inlägg som är skapat för dig så att du kan bli bättre på företagande och entreprenörskap. Kommentera gärna artikeln så lovar jag att svara inom kort. Tack för att du läste det här!

You may also like...