Satsa på företaget – Få sparken med 10 tips

Ibland kan man behöva få sparken.

Dessa tips och förslag skall tas med en nypa salt. Allt användande av dessa råd sker på egen risk och alla eventuella konsekvenser ansvarar du själv för. Alltså således inget jag över huvud taget tar något ansvar för.

Så med det sagt börjar inlägget nu.

När man driver ett företag vid sidan av en anställning kan man plötsligt råka ut för eventualiteter som kräver att du säger upp dig (om du vill satsa på företaget vill säga). Men sitter du på en anställning så har du villkor och regler att rätta dig efter. Dels har du en uppsägningstid som skall följas – annars begår du någon form av avtalsbrott.

Nu uppmuntrar jag inte till avtalsbrott men har du till exempel en monsteraffär på gång som du bara inte kan säga nej till kan du då tvingas göra ett sådant avtalsbrott som innebär att du tvingas lämna din anställning med omedelbar verkan. Vilket då hjälper dig att snabbare komma igång med din stororder.

Genom att följa dessa råd kan du råka ut för diverse åtgärder, ”straff” då du brutit mot villkoren och du bör överväga mycket noggrant om sparken är den rätta vägen att gå.

Men har du tagit beslutet kommer nu lite förslag på hur du kan göra för att få den berömda foten i baken 😉

Here we go!

1, Bli ovän med chefen
Genom att bli ovän med chefen, inte ställa sig bakom beslut och att ifrågasätta allt har du lagt en grovgrund för en stor ovänskap mellan dig och din chef. Det är något som kan hjälpa dig att relativt snabbt bli av med din anställning och att på så sätt få någon form av uppsägan.

2, ”Försov” dig lite väl ofta
Jobba med företaget en stund på morgonen (lämpligen med din stororder) och bli på så sätt sen till jobbet. Detta kommer inte att accepteras och risken för foten är överhängande efter relativt kort tidsperiod.

3, Tala om för chefen vem han/hon är
Tala om för chefen vilken idiot han eller hon är. Passa även på att spy galla så fort han eller hon anländer till arbetet. Se även till att chefen hör dina små spyor. Gör dock inga personangrepp och regelrätta kränkningar.

4, Chefen är kvinna
Var så icke jämställd i dina åsikter som möjligt. Utan att kränka personen i fråga så talar du om vad du anser om kvinnor i ledande positioner och att du gärna ser henne säga upp sin tjänst. Helst bör hon enligt dig sluta på företaget i fråga.

5, Chefen är man
Var så man-fientlig som möjligt och tala om vad du tycker och tänker om män på ledande positioner. Förmedla budskapet, precis som i punkt 4 att du gärna ser att personen slutar på företaget i fråga så att fler kvinnor får chansen. Se också till att chefen uppfattar det som att män är mindre värda än kvinnor. Risken är stor att du får gå från dagen.

6, Bete dig odrägligt inför kunder
Kunder är företagets viktigaste inkomstkälla. Genom att vara odräglig inför kunderna blir du lätt iakttagen av chefen och kan utan problem räkna med foten om du fortsätter. Dessutom sätter du chefen i dålig dager så använd detta knep i absoluta nödfall.

7, Gör allt som inte är tillåtet
Genom att konstant bryta mot företagets regler finns det starka skäl att skilja dig från din tjänst. Tänk på att inte göra saker som kan skada eller förnedra någon annan människa.

8, Kom onykter till jobbet
Genom att komma onykter till jobbet men samtidigt starkt deklarera att du inte har alkoholproblem finns det ingen anledning att ha dig kvar på företaget. Tänk på att enbart förnedra dig själv och inga andra genom att t.ex skämma ut dig etc.

9, Sprid känslig info
Detta kan vara extremt riskabelt och risk för fängelse föreligger. Men är ditt företag värt allt kan det här vara sista utvägen.
Sprid känslig information till konkurrenterna som gärna ser att du fortsätter med ditt spridande.
Försäg dig också inför chefen så lär du få gå redan samma dag.
Men att sprida hemlig företagsinfo kan sluta med finkan så använd detta tips mycket sparsamt och restriktivt.

10, Flippa ur
Flippa ur och bli helkonstig. Du kan bygga med lego, mitt på kontorsgolvet, koppla ur företagets alla datorer och påstå på fullt allvar att du såg chefen göra allt.
Upprepas detta blir du snabbt ett irritationsmoment som måste lämna.

Så nu har du lite knep på hur du ska få sparken så att du kommer igång med ditt företag.

Tänk på att jag inte rekommenderar dig att använda knepen. Tänk också på att företagen kan straffa dig med innestående lön, polisanmälan och att det då i vissa fall kan leda till fängelse. Så använd råden helt på egen risk.

Carl Jonas

Hej! Jag heter Carl Jonas. Du läser nu ett inlägg som är skapat för dig så att du kan bli bättre på företagande och entreprenörskap. Kommentera gärna artikeln så lovar jag att svara inom kort. Tack för att du läste det här!

You may also like...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *