10 sajter som är utvecklade för rekryteringen

Rekryteringen är väldigt viktig för de företag som skall anställa personer till sin verksamhet.
Dels måste personen man anställer vara rätt för dig (personkemin måste fungera), personen måste vara rätt för företaget (En ingenjör kanske inte är så bra att anställa som butiksbiträde). Därför är det då viktigt att ha rätt hjälpmedel till rekryteringen.

I dagsläget är vi på väg in i en lågkonjunktur och det kommer innebära ett stort antal sökande till en eller flera tjänster. Det i sin tur kommer innebära mer-arbete för dig och du får mindre tid att arbeta med det du arbetar med.

– Så hur gör man?

Nedan har jag listat tio företag som har använt sin hemsida för sin rekrytering. Det sättet de har använt den på är att lämna ut mycket information om hur det är att vara anställd på företaget, vad man förväntar sig av den anställde etc. Ytterligare information som den sökande kan få svar på istället för att ringa upp och störa dig i ditt arbete. Något som du i längden kommer spara tid på och hjälper dig att fokusera rätt.

Kan du hitta ett alternativ som skulle passa dig?

1. Apple Har en bra sida där de specificerar alla tänkbara yrken man kan söka. Tillsammans med kategorierna kan man få se en inspirerande film som visar hur arbetet på Apple är. Har du tänkt på vad du kan göra med en videokamera och sen lägga upp det på din hemsida?

2. Ericsson har en sida med många videoklipp där man även publicerar sin historia från första telefonen och dess uppfinnare till hur det är idag. Vidare har de även presenterat ”Livet på Ericsson”. Något som alltid kan vara bra oavsett om du är en större aktör eller en mindre.

3. Toveks bil är ett medelstort företag som säljer bilar. Företaget växer och på vissa orter är de stora. De har valt att enbart ha en sida med lediga anställningar. Fast de har en presentation om företaget som är allmän och delvis utesluten från själva rekryteringssidan.

4.City gross Har en simpel sida för rekryteringen. De listar enbart lediga jobb under fliken ”om oss” och presenterar inte särskilt mycket som har med arbetet att göra.

5. Google Ja, vad ska man säga? Lika enkelt som det är att utföra en sökning på sökmotorn, lika lätt är det att söka efter ett jobb på google. Presentation om livet på google finns, likaså vilka platser som företaget finns på.

6. Pepsi Här kan man se filmer om olika personer som jobbar på företaget, hur de började och vad de gör idag.

7. PWC Har en sida för rekryteringen som är utvecklad som en portal. De blandar videoklipp med artiklar som man kan läsa om människorna på pwc. De erbjuder även ett nyhetsbrev för den som är nyfiken på att börja jobba hos dem.

8. Spotify har en presentationssida där de har videoklipp och en lista med lediga jobb, världen över.

9. SVT har en sida med artiklar om hur olika arbeten kan vara. Som en presentation av alla de olika avdelningar man kan jobba på inom företaget.

10. Tre har två avdelningar för sin rekrytering. En som handlar om företaget och hur det är att jobba där, och en listar lediga tjänster.

Fann du något lämpligt alternativ ovan?

Bra – Kör på det så hörs vi av snart igen!

Ha det gott!

/Carl Jonas

Carl Jonas

Hej! Jag heter Carl Jonas. Du läser nu ett inlägg som är skapat för dig så att du kan bli bättre på företagande och entreprenörskap. Kommentera gärna artikeln så lovar jag att svara inom kort. Tack för att du läste det här!

You may also like...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *