Varsågod företagare – Gratis projekthantering

För oss entreprenörer gäller det att hålla så många bollar i luften som möjligt och samtidigt ha full kontroll på alla de här bollarna. Men vad gör man när det har en tendens till att bli lite väl många bollar att ha kontroll på?
Jag har studerat och testat ett verktyg för projekthantering som du kan ha väldigt stor användning av i ditt företag, eller i ditt företagande som entreprenör.
Verktyget heter Trello och hjälper dig att hålla reda på allt som du kan tänkas behöva hålla reda på.

Registrera dig för Trello

Verktyget är gratis
Trello är gratis, men du behöver registrera dig i sedvanlig ordning, vilket görs enklast på deras hemsida. Möjligheterna med Trello är ganska stora, men för dig som inte behöver de mest avancerade funktionerna är verktyget gratis. Du kan använda programmet i din iPhone, i din Android och givetvis online på nätet.
Via din inloggning får du tillgång till alla dina projekt, mer eller mindre överallt där du har någon form av internetanslutning.

Mycket funktionalitet
Verktyget erbjuder mängder av funktioner för dig som är registrerad och till en början får du en ”Welcome board” som är fylld med exempelprojekt. Tack vare dessa exempelprojekt kan du snabbt och enkelt bli vän med systemet och på så sätt snabbare komma igång med det. När du sedan är lite varmare i kläderna är det bara till att sätta igång och skapa din första Board för dina projekt.
Sedan kan du dessutom välja att färgkoda dina projekt så att det blir lättare att överskåda vilket projekt som måste prioriteras först etc.
Trello är användarvänligt
Vill du ändra på upplägget, dvs. nerprioritera ett projekt, flytta ett projekt mellan de olika boards som finns görs det enkelt med drag+släpp-teknik.
I varje projekt kan du lägga till och ändra kommentarer etc. så att du inte glömmer av någonting vilket är en enorm fördel för oss som har mycket att tänka på.

Var privat eller inte
Du kan välja att vara privat med din board eller offentlig vilket ibland kan vara en fördel om du snabbt vill dela med dig av dina projekt och av någon särskild anledning vill visa många andra vad du har i görningen.
Är du offentlig skall du inte glömma av detta när tiden börjar gå och du kanske ”glömmer av” att du är offentlig och då lägger upp känslig info. Så mitt råd är att vara lite restriktiv med offentligheten om du absolut inte måste vara offentlig med dina projekt. Men en viktig fördel är att du kan vara offentlig på en board medan du är privat på en annan.

Slutsats
Nu har du fått en mindre presentation av Trello, vilket jag tror kommer gynna dig i dina projekt.
Att gå igenom alla funktionerna skulle ta riktigt mycket tid från både din och min sida, så mitt råd är att prova verktyget och själv skapa dig en uppfattning om du kan ha nytta av det eller ej.
Jag använder det och tycker det är bra. Så varför skulle det inte vara bra för dig?

Ha det gott så hörs vi snart igen!

Carl Jonas

Hej! Jag heter Carl Jonas. Du läser nu ett inlägg som är skapat för dig så att du kan bli bättre på företagande och entreprenörskap. Kommentera gärna artikeln så lovar jag att svara inom kort. Tack för att du läste det här!

You may also like...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *