3 snabba tips – Så blir du av med din negativa stress

Känner du dig stressad? Jag vet hur det kan vara när man har mycket att göra. Folk klagar och folk kräver det ena och det andra. Du måste ordna detta och du måste ordna det andra. Jag vet mycket väl om att stress kan vara.

Här får du 6 snabba tips som du kan ha nytta av för att bli av med din negativa stress.

1. Ta det INTE personligt – Får du klagomål ibland? Det är svårt att undkomma men vissa typer av individer vill inget annat göra än att klaga.
Men det viktigaste du kan göra är att inte ta dessa klagomål personligt. Vill folk klaga gör de gärna det, oavsett hur bra din produkt eller tjänst är. De gör det för att de vill trycka ner dig i skiten eftersom de själva inte har lyckats med ett eller flera av deras drömmar. De är sura på att du gör det just du vill göra. Så bry dig inte om det utan borsta av dig och gå vidare så blir du mindre stressad.

2. Var återhållsam – Med tanke på punkten ovan kan jag ju nämna hur du kan bete dig för att minska din negativa stress genom att vara återhållsam. Så här är det. Börjar folk gnälla och vara oförskämda mot dig blir det väldigt lätt att inta försvarsställning. Det är så vi funkar av naturen. Men nu har vi ju utrustats med en intelligent hjärna som kan hjälpa oss att lura naturens lagar och i stället dra nytta av situationen. Så börjar en kund eller någon annan för den delen bete sig oförskämt etc. så var återhållsam. Förmedla inget försvar eller någon form av attack, utan döda situationen med neutrala uttalanden. Det avväpnar din ”motståndare” och stressituationen mellan er minskas radikalt. Så agera återhållsamt och neutralt mot oförskämda individer. Låt de spy galla över er utan att du börjar försvara dig. Tala är silver – tiga är? Just det. Guld 🙂

3. Förändra dina förväntningar – Du kan ha en samarbetspartner och du sätter upp förväntningar som denne rimligtvis borde klarat av. Men vad händer i det fallet då denna personen inte lever upp till Dina förväntningar? Jo du blir stressad och vem av dig och din partner mår sämst av det? Jo, det är du. Så i den situationen där du har ”för höga” förväntningar på din partner och dessa aldrig infrias så är de troligtvis för höga jämfört med vad din samarbetspartner klarar av. Visserligen bör ni ha ett samtal er emellan som reder ut eventuella problem (använd då punkten ovan om det inte gillas av din motpart) och förklara lugnt och tydligt på hur du ser på situationen och låt personen ifråga förklara vilka förväntningar som kan ställas på honom eller henne.

Hoppas du kan ha någon nytta av ovan nämnda exempel.

Ha det gott tills vi hörs igen!

/Carl Jonas

Carl Jonas

Hej! Jag heter Carl Jonas. Du läser nu ett inlägg som är skapat för dig så att du kan bli bättre på företagande och entreprenörskap. Kommentera gärna artikeln så lovar jag att svara inom kort. Tack för att du läste det här!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *