3 skäl att vara singel som företagare

Det finns väldigt många skäl till varför vi skall ha en livspartner vid vår sida i livet – i tron om att det är den rätta vägen att gå.

Men idag skänker jag en kritisk åskådning till allt vad kärleksrelationer heter och ger dig 3 skäl till varför du som företagare ska vara singel.

1. Ett förhållande kostar tid
Tid är det mest värdefulla vi entreprenörer och företagare äger. Många gånger är tid mer värdefullt än pengar.

Har man som företagare en relation kommer denna relation att kosta tid.
Tid som du eventuellt inte har råd att spendera på ett förhållande.

Hur skulle ditt företag må av ett förhållande med tanke på att du måste investera tid, som istället för att gå till ditt företag skulle användas som investering i en relation?

2. Ett förhållande kostar pengar
Precis som ett förhållande kostar tid så kostar ett förhållande även pengar. Skaffar man dessutom barn så stiger kostnaderna rejält.

Vad som kostar pengar i ett förhållande går ju givetvis att styra men ett förhållande som inte får en investering av ekonomiska slag i form av resor, middagar etc blir ganska snart ett rätt så trist förhållande. Givetvis finns det mindre kostsamma alternativ till dyra spa-weekends men i slutändan så kostar ett förhållande pengar som du inte kan investera i ditt företag.

3. Ett förhållande kostar mental styrka
Bråk, diskussioner, svärföräldrar, stora och små motsättningar, styvbarn…
– Ja, det finns mycket som kan stjäla ditt fokus.
Tappar du ditt fokus blir det svårt att jobba med ditt företag och då bör du ta dig en funderare på om en relation är något för en företagare som dig.

Det var allt för nu!

Ha det gott.

Carl Jonas

Hej! Jag heter Carl Jonas. Du läser nu ett inlägg som är skapat för dig så att du kan bli bättre på företagande och entreprenörskap. Kommentera gärna artikeln så lovar jag att svara inom kort. Tack för att du läste det här!

You may also like...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *