5 sätt att bli glad – även om du hatar världen

Att vara glad… det är inte alltid att skratta och att umgås med en viss person. Att vara glad innebär att ditt tillstånd, mentalt och fysiskt är på positiva våglängder och gör att du mår bra, du känner en form av inre harmoni och du får en prestationsmöjlighet utöver det vanliga.

Nu tänkte jag lämna lite förslag på vad du kan göra för att bli glad, även om du skulle hata världen som den är eller du hatar vissa personer i din närhet.

1. Le
Allt börjar med ett leende. Naturligt leende såklart. Att le mot folk, innebär att du signalerar vänskap mot omvärlden och omvärlden uppfattar dig som en vänligt sinnad individ. Kort och gott du är inte ett hot. Så även om du hatar alla du ser så är det bästa botemedlet mot omvärldshat ett naturligt leende.

2. Var positiv
Var positiv i ditt sätt att vara, tänka och prata. Pratar du negativt om saker drar du omedvetet ner dig själv i en grop av skit – knappast en plats du vill vara på om du själv fick välja? Att prata positivt, tänka positivt och agera positivt hjälper dig att bli en gladare människa. Och det bästa av allt – du uppfattas som en glad individ vilket i sig gör att folk vill umgås med dig 🙂

3. Gör något du verkligen brinner för
Gör saker du verkligen älskar att göra. Har du ett arbete du tycker om så finn något intresse vid sidan om som hjälper dig att helt koppla bort ditt arbete och ditt omvärldshat. Gillar du dans så börja dansa! Gillar du musik så börja spela i någon form av orkester eller ett band. Genom att göra saker du älskar hjälper det dig att snabbt få dig på rätt köl igen och du blir då genast gladare.

4. Omge dig med människor som älskar dig
Att omge dig med människor som verkligen älskar dig på olika sätt hjälper dig att bli glad. Just därför att de bryr sig om dig i både med- och motgång, de stöttar dig och vill verkligen att allt ska gå bra för dig.

5. Ta bort folk i din närhet som får dig att må dåligt
Svikare är knappast något du behöver. De som bara vill glänsa i din närhet för att det går bra är inga riktiga vänner. De som spottar på dig för att det går lite dåligt… njaa inget för dig.

För att du skall vara glad behöver du sålla ut negativa element och ta in positiva element. Folk som på ett eller annat sätt får dig att må bra.

Bli grym på att leva så hörs vi snart igen!

Carl Jonas

Hej! Jag heter Carl Jonas. Du läser nu ett inlägg som är skapat för dig så att du kan bli bättre på företagande och entreprenörskap. Kommentera gärna artikeln så lovar jag att svara inom kort. Tack för att du läste det här!

You may also like...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *