7 effektiva tips om hur du blir effektiv

image

Foto: Dennis Hamilton / flickr

Grym titel – eller hur?

Nåja. Jag vill ge dig riktigt vassa tips om hur du blir lite mer effektiv i din vardag som företagare och entreprenör. Även om titeln inte är särskilt genuin kommer tipsen (om du följer dem vill säga) att hjälpa dig.

Vad som är viktigt att tänka på när du läser tipsen och ska implementera dem i ditt liv är att du verkligen ger dem en chans. Du kanske inte märker någon skillnad direkt och därför behöver du tid för utvärdering och jämförelse.

Nu kör vi! 🙂

1. Börja prioritera och planera
Det är otroligt viktigt att planera dagens, månadens och årets viktigaste aktiviteter. Börjar du med detta tips har du kommit en bra bit påväg för att bli mer effektiv. Planering är A o O

2. Lär dig när du ska säga Ja och Nej
Låt säga att du har väldigt enkelt för att säga Ja så fort folk ber om hjälp. Hur ska du då kunna göra det som är så viktigt för dig? Ingen kommer att tacka dig för att du har valt bort ditt liv. Ingen  glädjs heller åt att ha konstanta Ja-sägare i sin närhet. På samma sätt skall du heller inte bara säga Nej. För att lyckas bli mer effektiv måste du därför lära dig var gränsen går. Åt båda håll.

3. Sluta aldrig upp att ta lärdom
Det här tipset är enormt viktigt. Den som slutar upp med att utvecklas och lära sig nya saker och knep slutar samtidigt upp med att vara bäst. Det här gäller även effektivitet. Slutar du upp med att ta lärdom om hur du blir mer effektiv blir du snart väldigt ineffektiv istället. Knappast en fördel för dig.

4. Använd rätt verktyg
Du vet vilka verktyg som gör dig mer effektiv. Tid är pengar och rätt verktyg kan hjälpa dig att bli mer effektiv än vad du är idag. Om du mot förmodan inte har kunskapen får du lära dig genom att googla och söka i forum på sådant som rör din expertis.

5. Lev för dagen, ta lärdom av gårdagen och bygg för framtiden
Du måste då och då reflektera över var du är i ditt liv. För att bli mer effektiv måste du rätta till saker som var mindre bra igår. Allt för att framtiden ska bli lite bättre och lite mer effektiv. Punkt slut 🙂

6. Bli grym på att hantera det oväntade
Oväntade saker kommer alltid att dyka upp och det är upp till dig att ha det i dina tankar när du planerar din vardag. Är du medveten om att allt kan hända planerar du därefter och kan vara mer effektiv när saker och ting inträffar.

7. Organisera upp dina saker
Vet du inte var du har dina saker kan det lätt orsaka onödigt tidsfördriv istället för att göra dig mer effektiv. Ordning och reda är orden du bör leva efter.

Vad gör du nu?
Det spelar ingen toll hur grymma tips fu får sålänge du inte gör något med dem. Se till att de blir en del av din vardag och du kommer att bli mer effektiv än vad du har varit.

Kör hårt så hörs vi!

Du är (Prins)essan i ditt liv!

Carl Jonas

Hej! Jag heter Carl Jonas. Du läser nu ett inlägg som är skapat för dig så att du kan bli bättre på företagande och entreprenörskap. Kommentera gärna artikeln så lovar jag att svara inom kort. Tack för att du läste det här!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *