Mediterar du inte? – Här är 4 anledningar till att börja meditera

Om du inte mediterar kanske du har fördomar om meditation. För det är ju så, att det vi saknar kunskap och kännedom om blir vi lätt skeptiska till och därför känner jag för att lyfta ämnet kring meditation och varför det är så bra för just dig.

Vilka är det som mediterar?
Indirekt tror jag att väldigt många mediterar utan att man reflekterar över att man mediterar. De tillfällen när man omedvetet drömmer sig bort till en bättre plats och en bättre tillvaro anser jag är en form av meditation.

Men hur många det är som medvetet går in i ett meditativt tillstånd regelbundet är nog en klart mindre del av befolkningen. Är du en som vill finna vettiga anledningar till att börja meditera får du nu chansen.

1. Meditation minimerar stressen
Utan tvekan så minskar meditation stressen inom dig. Lever du hektiskt kan ha stor nytta av att meditera minst en gång per dag. Saknar du dessutom andra anledningar till att meditera är den här anledningen den i särklass bästa då stress är grunden till många folksjukdomar

2. Meditation ser till att du får sova bättre
Bekanta till mig har berättat om fördelen med att meditera en stund innan man lägger sig. En kvart innan det är läggdags kan det vara lämpligt att meditera.
Tillhör du en av alla de som känner sig mer trött efter en nattsömn än innan du la dig i sängen är det nog läge för dig att meditera då meditation hjälper dig att sova bättre.

3. Meditation hjälper till att stabilsera känslor
Att ha en bra känslobalans är viktigt för att kunna leva ett stabilt liv. Meditation kan hjälpa dig som har känslor som ofta brusar över eller om du ofta är understimulerad rent känslomässigt. Då kan meditationen hjälpa dig att rent känslomässigt landa på en jämnare nivå.

4. Meditation har en motverkande effekt mot åldrande
Byter du onyttigheter mot en stunds meditation hjälper du kroppen att må bättre vilket då kommer resultera i att ditt åldrande bromsas upp. Sedan har alla ovan nämnda anledningar en bidragande orsak till att dina sinnen stannar upp på en ungdomlig nivå.

När ska du meditera?
Meditation fungerar bäst när den utförs regelbundet. Försök finna tillfällen så att du kan utföra meditationen under regelbundna tider. Helst skall det utföras varje dag.

Lycka till!

Bildtack till Nickolai Kashirin via flickr.

Carl Jonas

Hej! Jag heter Carl Jonas. Du läser nu ett inlägg som är skapat för dig så att du kan bli bättre på företagande och entreprenörskap. Kommentera gärna artikeln så lovar jag att svara inom kort. Tack för att du läste det här!

You may also like...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *