Går du på dubbelmoralen i media?

Detta bekymrar mig lite. När en stor, uttalad seriös mediaaktör lever enligt dubbelmoralens regler och försöker styra opinionen mot att göra personangrepp gentemot vissa företrädare av ett visst block. Jag tycker definitivt inte att personangrepp eller tal om andras vikter hör hemma någonstans, varken i det politiska spelet eller i något annat forum.

Idag märkte jag, när jag besökte Aftonbladet att deras syn på dubbelmoral vida överstiger det som skall accepteras och är väldigt förvånad över hur de agerar i vissa frågor, allt för att styra åsikter och politikens vindar åt det hållet de själva önskar. Det är varken seriöst eller moget gjort och därför har jag ställt frågan till Aftonbladet, via twitter som du kan se här. I skrivande stund har svar uteblivit.

Vart finns dubbelmoralen?
Dubbelmoralen ligger i att Aftonbladet anser det vara fel av en politiker att prata om midjemått hos MP’s politiker på twitter. – Givetvis håller jag med. Diskussion om vikt och tillhörande frågor kring vikt skall helst utelämnas ur det politiska rummet. Men däremot anser sig Aftonbladet att påpeka för sina läsare att de är feta och borde platta till sin mage till midsommar. Varför? Om de anser att en toppolitiker inte borde tala om någon annans vikt, vad ger dem rätten att själva kritisera sina läsare för att vara överviktiga?

– Nä. Osmakligt och oseriöst för att vinna politiska poäng åt det rödgröna hållet. Dessutom är det inte hållbart för journalistkåren i allmänhet då sådana här budskap raserar seriositeten hos människorna bakom mediehuset.

Carl Jonas

Hej! Jag heter Carl Jonas. Du läser nu ett inlägg som är skapat för dig så att du kan bli bättre på företagande och entreprenörskap. Kommentera gärna artikeln så lovar jag att svara inom kort. Tack för att du läste det här!

You may also like...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *