Att hamna i centrum…

Jag har märkt att folk som hamnar i centrum hamnar där av både positiva och negativa orsaker. Jag tror inte på en egoistisk värld där man totalt skiter i alla andra och bryr sig om sig själv. Men däremot så kan jag inte förstå denna hysterin om att man alltid skall tycka något om någon. Det kan röra sig om Kamprad, Peter Jihde eller Marcus Birro.

När du själv skall starta företag kommer du oavsett vad du vill, att hamna i centrum på många olika sätt. Folk kommer att kontakta dig för dina produkter eller tjänster. Folk kommer att kontakta dig när de har problem, folk kommer att kontakta dig när de vill sälja något. Över en natt har du gått från okänd till känd inom vissa kretsar.

Hur kommer du att hantera detta?

Låt mig ta ett exempel. Jag lyssnade på en radiokanal där Alex Schulman pratade lite. Där han påstår sig inte gilla Marcus Birro. Jag kan inte förstå hur en person som Schulman över huvud taget orkar bry sig om en individ han inte gillar och dessutom konstant läsa hans blogg för att ha något att säga. Vad skall det vara bra för? Varför vill man läsa en persons blogg när man i själva verket ogillar den personen så mycket för att man stör sig på det den skriver? Vart ligger det sunda och kloka i det resonemanget? Har han för lite att göra?

Samtidigt kan jag säga det rakt ut. Jag ogillar Alex Schulman något så ofantligt mycket. Varför? Därför att en klok individ inte engagerar sig i individer den inte gillar. Punkt. Det visar hans stora okloka handlingar i ett ännu större oklokt begrepp.

Vad vill jag få ut… Du kommer att hamna i centrum där personer dels kommer hacka på dig eller så kanske de kommer göra narr av dig. Allt de kan tänkas göra för att få en reaktion av dig. Du måste hantera det proffesionellt och inte känslomässigt. Säg att Schulman skulle hacka på dig? Vad kommer du göra? Inse att personen i fråga är dum i huvudet och låta honom vara det? Ta det den personen säger med en nypa salt och gå vidare som om ingenting har hänt eller… Gå in på toa, böla, sura och förstöra din dag för att en individ är så korkad att den saknar full förståelse för det du sysslar med?

Det finns bara en som styr över din dag och det är du! Ingen annan BARA DU!

Låt dig därför inte ta något personligt. Oavsett om den individen kommer att kränka dig något enormt med fula ord och hemska likheter med kanske Alex Schulman, vem vet? Jag vet i alla fall att personer som inte kommer med något vettigt skall man hålla sig borta ifrån. Ger de dig pengar är de vettiga för dig och därför värda all uppmärksamhet från dig.

Carl Jonas

Hej! Jag heter Carl Jonas. Du läser nu ett inlägg som är skapat för dig så att du kan bli bättre på företagande och entreprenörskap. Kommentera gärna artikeln så lovar jag att svara inom kort. Tack för att du läste det här!

You may also like...