Som företagare måste du spara pengar – Tips på hur du gör

Spara in på det du kan spara in på. Då tjänar du pengar

Som småföretagare är det extra viktigt att spara in på de utgifter man kan spara in på. Det funkar inte alltid att shoppa och ”investera”.
I det här inlägget ger jag dig tips på hur du kan göra för att spara in på de utgifter du kan spara in på.

Kör med GPS
En GPS är bra för att hitta till olika ställen när man är ute och far. Men den är bra på annat sätt också. Dels varnar den för fartkameror, dels varnar den för när du kör för fort och dels ser den till att du tar den absolut smidigaste vägen till ditt mål. Du kanske funderar på hur du kan spara pengar på det här?
Så här är det, genom att GPSen varnar för fartkameror är risken minimal att du kör för fort vid dessa ställen. Du slipper böter och annat tjafs som kan uppkomma, du sparar dessutom tid. Genom att GPSen varnar för när du kör för fort sparar du in på bränslet genom att hålla dig till gällande hastighet. Kör du snabbare än vad du bör drar bilen mer, och du får betala mer för samma sträcka än om du kör på rätt sida hastighetsbestämmelsen. Kör du lagligt minskar även risken för olyckor drastiskt. Genom att GPSen talar om för dig den smidigaste vägen sparar du in på bränsle och slitage på bilen. Så vill du lägga ekonomi i ditt körande? Skaffa GPS.

Frakta tillsammans med någon
Driver du en E-butik får du allt som oftast inte så bra avtal från fraktbolagen om du skall börja frakta prylar till höger och vänster.
Men går du ihop med flera mindre E-butiker som har samma problem som du blir ni som en stor kund hos fraktbolagen och kan således förhandlar er till bättre villkor och avtal hos fraktbolagen vilket då kommer göra att du kan spara ännu mer pengar.

Ta in en praktikant
Det finns ungdomar därute som letar efter en praktikplats för att få arbetslivserfarenhet. Det kan gynna dig om du funderar på att anställa någon. Att ta in en praktikant kan göra så att du kan spara pengar. Det är gratis och försäkringar och dylikt bör således skolväsendet stå för om jag inte har fel.
Värt att tänka på är att praktikanterna får utföra alla typer av jobb och du bör därför kolla upp vad denne får och inte får göra enligt lag.

Köp konkursbo
Skall du ändå investera i företaget kan du spara pengar genom att inte köpa nytt. Köp konkursbo. Det är långt mycket billigare och produkterna fungerar oftast alldeles utmärkt.

Ha det gott!

Carl Jonas

Hej! Jag heter Carl Jonas. Du läser nu ett inlägg som är skapat för dig så att du kan bli bättre på företagande och entreprenörskap. Kommentera gärna artikeln så lovar jag att svara inom kort. Tack för att du läste det här!

You may also like...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *