Entreprenörer och företagare – 5 motivationstips

På twitter såg jag en kille (som för övrigt följer mig) skriva något tänkvärt. ”Glöm inte att påminna dig själv om vad som gör dig motiverad”.

Då passade jag på att fråga om man hade svårt att påminna sig själv om den saken och vad man då skulle göra.

Svaret blev kort och gott: En lapp.

Tänk att en så liten sak som en lapp med ett av dig förvalt budskap kan hjälpa en att hålla sig motiverad…

I min värld är det ett busenkelt knep för att se till så att man stannar på framgångens väg och att man håller det man en gång lovat sig själv…

Att aldrig ge upp!

Men andra knep finns också.
För när jag fick det korta och alldeles uppenbara svaret spann jag vidare (jag är entreprenör ja :-)) och tänkte givetvis att här kan ju smartphonen vara en galant hjälp för oss entreprenörer som ibland behöver motivation.

Nu har jag gjort en lista med 5 olika motivationstips.

1, Ställ påminnelser med budskap
Ställ in regelbundna påminnelser som med jämna mellanrum poppar upp med budskap som du blir peppad och motiverad av. På så sätt kan du snabbt få en kick i rätt riktning och du blir förhoppningsvis positivt laddad.

2, En schysst bakgrund
Skaffa en schysst bakgrund och gå in och redigera bilden samt fyll den med text som motiverar dig, med budskap eller grymma citat. Vad du fyller bilden med är upp till dig men den skall motivera dig enormt mycket. En viktig fördel är om bilden i sig också är motiverande. Spara bilden och använd som bakgrund.
Varför detta är bra säger väl sig självt men du ser den varje gång du startar upp telefonen, vilket säkert är ofta och vips så blir du motiverad varje gång din telefon används. Tänk också på att byta och ändra bakgrund + texter med jämna mellanrum för annars kommer du till slut inte att lägga märke till budskapet.

3, Skriv av dig
Det finns otaliga dagböcker att installera till din smartphone.
Skriv ner allt positivt som du kan komma på som du själv har upplevt. Det kan vara fina minnen, något du upplevt eller något som intresserar dig. Vad som helst som gör dig glad och som fyller dig med positivitet. Lägg till som vana att skriva något positkvt varje dag och så har du snart en dagbok i din telefon som enbart är fylld med positiv energi. Ta för vana att läsa i dagboken emellanåt så du själv inte glömmer bort att vara positiv, vilket går hand i hand med din inre motivation.

4, Låt ringsignalen peppa dig
Genom att skaffa en ringsignal med en låt som gör dig peppad kan du vid varje samtal få en push som motiverar dig. Vilken låt som passar för ändamålet vet du bäst själv. Men har du inte redan nu ändrat ringsignal så gör det och läs sedan vidare.

5, Twittra
Bortse från facebook denna gång och fokusera på twitter. Börja microblogga om motivation och få följare som älskar dina inspirerande inlägg. Du kommer garanterat få följare som gärna bidrar med sina motivationsknep och som i sin tur kommer motivera dig. Inte helt fel väl?

Nu hoppas jag att du aldrig mer är omotiverad!

Ha det gott!

Carl Jonas

Hej! Jag heter Carl Jonas. Du läser nu ett inlägg som är skapat för dig så att du kan bli bättre på företagande och entreprenörskap. Kommentera gärna artikeln så lovar jag att svara inom kort. Tack för att du läste det här!

You may also like...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *