Tack vare Internet kan du idag göra det här 10 sakerna

Internet har skapat mängder av möjligheter för folk, företag och andra organisationer. Idag finns det helt Internetbaserade företag som helt eller delvis bedriver sin verksamhet på Internet och helt bojkottat stora och dyra lokaler för att vara verksamma. Idag får du en lista på vad du idag kan göra som du inte kunde göra för 20 år sedan. Du kanske själv kan finna inspiration till att göra något på Internet som du inte kunde för 20 år sedan?

1. Bli känd – Internet har idag skapat oändliga möjligheter för helt vanligt folk att bli kända, populära och attraktiva rent professionellt. Tack vare sociala medier och grymma hemsidesystem är det idag enklare än någonsin att bli känd och populär.
2. Bli Rik – Att bli rik är enklare än någonsin idag. Genom att kunna skapa bloggar och då dra nytta av annonsnätverk gör att din arbetsinsats är den som sätter stopp för hur mycket du kan tjäna.
3. Ha roligt – Det är idag enklare än någonsin att lära känna nytt folk, ha roligt tillsammans och att umgås rent interaktivt via onlinespel, sociala medier etc.
4. Spela om pengar – Att idag kunna spela på casinon som t.ex. JackpotCity har blivit långt mycket enklare än för 20 år sedan.
5. Kommunicera – Förr hade vi telefon och post. Idag har vi sociala medier, mobiltelefoner, chattprogram i mobiltelefonerna, vi kan ringa varandra och samtidigt se varandra, vi kan skicka mail etc.
6. Marknadsföra ett företag billigt – Marknadsföring har aldrig varit billigare som nu. .Tack vare google’s annonssystem, facebook och twitter kan du få ut ditt budskap långt mycket billigare än i traditionell media. Är du smart nog kan du få marknadsföring helt gratis.
7. Utbilda dig – Att utbilda sig idag behöver inte nödvändigtvis innebära att du går på något universitet, högskola eller dylikt. Med tanke på all information som idag finns på Internet kan du utbilda dig helt utan krav på närvaro och utan att behöva ta studielån. Behöver du poängen så kan du utbilda dig och tentera av de ämnen du vill ha akademikerpoäng i.
8. Boka resor – Förr var du tvungen att ringa till resebyrån eller ta dig dit. Idag kan du i lugn och ro boka resan hemma, eller när du är på väg till jobbet direkt i din mobil.
9. Handla mat – Idag kan du få maten hemkörd, efter att du har lagt en beställning på nätet. Enklare har det aldrig varit.
10. Se på film – Idag kan du se på film utan att fysiskt behöva gå ner till videobutiken och köpa eller hyra filmen. Idag finns det stort utbud i de streamingtjänsterna som är tillgängliga för oss och det i sig innebär att vi kan konsumera större mängder film än förut.

Kommentera och fyll på listan nedan.

Bilden är tagen av användaren anna carol på flickr.

Ha det gott!

s

Carl Jonas

Hej! Jag heter Carl Jonas. Du läser nu ett inlägg som är skapat för dig så att du kan bli bättre på företagande och entreprenörskap. Kommentera gärna artikeln så lovar jag att svara inom kort. Tack för att du läste det här!

You may also like...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *