Företagare – Skaffa en affärspartner

Skaffa en affärspartner för ökat resultat
En affärspartner kan vara väldigt bra att ha om du som företagare vill utvecklas. Jag tänkte idag berätta lite om de fördelar som finns med att ha en affärspartner framför att stå ensam och tro att ”Ensam är stark”.

Du har säkert någon gång tänkt att ”Varför skall man ha en affärspartner?” och det är väl rimligt att tro att det skulle vara bra. Det är mitt företag, det är mina beslut och det är jag som driver företaget. Med full fokus på att man själv skall lyckas är det då lätt att tro att det optimala är att inte skaffa sig en affärspartner och då jobba på i full kraft i sin ensamhet.

Troligtvis har ju säkert ett antal personer lyckats med att jobba helt själva, utan affärspartner och skapat sig framgång och lycka med det konceptet. Men jag tror att fler skulle ha väldigt stor nytta av att jobba ihop med en affärspartner och på så sätt få nya kontakter och då lyckats få sitt namn spritt i affärspartnerns kretsar vilket är ett skönt sätt att få synas och få uppmärksamhet på.

En annan viktig del i att ha en affärspartner är att du aldrig står ensam. Med en affärspartner vid din sida är du konstant motiverad och kan då jobba på med den sköna känslan som finns inombords när du känner att du har lyckats åstadkomma något. Får du någon gång problem kan du med fördel fråga din affärspartner om råd, framför att fråga en vän som kanske inte har någon insikt i hur det är att driva företag med alla de motgångar som man ibland kan stöta på.

Men hur skaffar man sig en affärspartner som kan vara till hjälp samtidigt som man inte är konkurrenter?
En affärspartner kan man finna på många olika sätt.
Du har nätverk i orten där du bor. Finns det inte något företagarnätverk på orten kan du alltid skapa ett. Ring runt, presentera dig och boka en träff med lite företagare och mingla runt.
Ett annat sätt att skaffa sig en affärspartner på är att åka runt och hålla föreläsningar och på så sätt knyta kontakter till sig. Det du föreläser om kommer garanterat att falla någon i smaken och folk kommer då vilja ha kontakt med dig.
Ytterligare ett sätt att skaffa sig en affärspartner på är att vara online på Facebook, twitter och övriga sociala medier och då komma i kontakt med företagare via de interaktiva nätverken. Sidor som handlar om företagande funkar också fint för detta ändamål.

Hur du går tillväga är upp till dig men fantisera fritt och kom på sätt som fungerar för dig. Kanske hittar du något nytt tillvägagångssätt för att lyckas hitta en affärspartner?

Bjud på dig själv
När du väl har skaffat dig en affärspartner är det viktigt att du släpper prestigen och inte fokuserar på att sälja i första hand. Det du ska göra är att hjälpa din kontakt. Bidra med kunskap, hjälpsamhet och ärlighet. Visa kort och gott att du bryr dig om din affärspartner så kommer du få så mycket tillbaka. Det handlar om att bjuda på sig själv för att på ett framgångsrikt sätt få en bra kontakt in till andra kontakter och på så sätt öka din försäljning. Vilket är det långsiktiga målet.

Det kommer att ta tid
Att ha en affärspartner och få det förtroendet du förtjänar kommer att ta tid, så därför är det inte en expressväg till ökad försäljning. Men däremot kommer du att få en vän för livet och det är det som kommer gynna dig i dina affärer i framtiden. Förvänta dig därför inte att få sålt något den första tiden som du börjar knyta en affärspartner till dig.

Jag hoppas att du har fått en insikt i hur du kan tjäna på att ha en affärspartner framför att stå själv och tro att du klarar allt själv, när en affärspartner kan hjälpa till med tips, råd och idéer på hur du kan lyckas.

Ha det gott!

Carl Jonas

Hej! Jag heter Carl Jonas. Du läser nu ett inlägg som är skapat för dig så att du kan bli bättre på företagande och entreprenörskap. Kommentera gärna artikeln så lovar jag att svara inom kort. Tack för att du läste det här!

You may also like...

2 Responses

 1. Daoud Ghorbandi skriver:

  Hej Carl Jonas

  Jag letade efter någon som driver ett litet företag och vill ha en delägare eller vill starta och driva ett litet företag tillsammans med någon. Jag läste din artikel och håller med dig att ensam är inte starkast. Jag letar efter någon som är etniskt svensk då jag ser många styrkor i det. Känner du till några forum där man kan komma i kontakt med folk som letar efter någon affärspartner (delägare)? Förutom Facebook och Linkedin som jag tycker är inte optimala forum för det som jag letar efter. Tack på förhand!

  MVH
  Daoud Ghorbandi

  • Carl Jonas skriver:

   Hej Daoud. Roligt att du kommenterar inlägget.

   Jag kan varmt rekommendera sidan foretagande.se där det är enkelt att komma i kontakt med andra som driver/avser att driva företag.

   Jag håller med dig om att de sociala medier du nämner inte är helt optimalt för företagare varpå jag tror att det finns mycket att göra.

   Var kommentaren och artikeln värdefull för dig skulle jag bli grymt glad om du delar med dig av innehållet!

   Kör hårt och lycka till. Återkom om hur det går!

   /Carl Jonas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *