Företagande i Sverige – Inte jämlikt

Jag blir irriterad när jag tänker på hur ojämlikt företagande är i Sverige. Beroende på vilken bransch du väljer så regleras din verksamhet av lagar och kommunpolitiker med helt olika agendor än att det ska gynna företagandet.

Just nu tänker jag på de företagare som driver krogar och nattklubbar. Ta Borås t.ex. de har en tidning som heter Borås Tidning. Idag läste jag en insändare från Liberala ungdomsförbundet med vettiga argument på varför kommunpolitiker inte borde besluta när krogar ska stänga.

Visst. Jag köper ett argument om att sprit inre är bra för hälsan. Jag själv undviker alkohol 360 dagar om året. Däremot tror jag inte att begränsade öppettider på krogar har betydelse i någon större utsträckning. Vad jag däremot kan se är att de krogar som är fria att välja sina öppettider som det borde vara i ett fritt företagarland, så serveras alkohol under kontrollerade former. Krogarna har ordningsvakter som upptäcker om det går för långt för någon eller om det pågår olagligheter.

Så jag blir bekymrad när lokala politiker inte låter företag blomstra just för att de serverar alkohol. Det gynnar nämligen inget företagande över huvud taget.

Carl Jonas

Hej! Jag heter Carl Jonas. Du läser nu ett inlägg som är skapat för dig så att du kan bli bättre på företagande och entreprenörskap. Kommentera gärna artikeln så lovar jag att svara inom kort. Tack för att du läste det här!

You may also like...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *