5 tjänster du kan erbjuda som ger dig en extrainkomst

Tiderna kan verka tuffa när det gäller att skaffa sig ett jobb. Men visste du att du kan tjäna pengar på något som du är duktig på?

Du kanske inte har tänkt på det mer som ett intresse eller att du bara är lagd åt vissa saker.
Men behöver du en sidoinkomst eller behöver du komma igång med något du tycker är roligt eller som du skulle trivas med kommer här 5 tips för att skaffa sig en sidoinkomst.

1. Video- /Fotografera
Har du ett brinnande intresse för att spela in video eller att fotografera? Då är det läge att erbjuda dina tjänster nu. Dels är det säsong för alla bröllop samtidigt som det är lämpligt att ta porträttfoton utomhus i denna tid.
Ta därför vara på sommaren och använd kameran extra mycket.

2. Städa
Har du inga problem med att städa? Tycker du att ordning och reda är synonymt med dig som person? Ja då kanske du ska hem till personer och städa? Varför inte knyta avtal med företag där du en gång i veckan gör ett städbesök och håller ordning och gör det rent och fräscht?
Ut och erbjud dina städtjänster.

3. Utbilda
Har du kunskap inom ämnen som andra vill lära sig mer om?
Ja då kanske det är läge att utbilda personer inom detta ämne. Är du lite high på hemsidor kan du alltid skapa ditt kursmaterial online. Eller varför inte komplettera din utbildning med youtubeklipp?

4. Passa barn
Trivs du med barn? Har du god hand med barn? Kan du dessutom kombinera detta med att du är ansvarsfull är du säkert lämplig som barnvakt. Folk behöver alltid barnvakt lite då och då så varför inte tjäna lite pengar på att just passa barn?

5. Passa djur
Precis som folk ovan behöver hjälp med sina barn behöver folk hjälp med sina animaliska vänner. Djur behöver passas upp inland lika mycket som barn. Så erbjud dina tjänster till alla djurägare så de får en trygg partner för att passa deras bästa vänner.

Skaffa kunder
För att skaffa kunder till de tjänster du erbjuder kan du använda dig av gerillamarknadsföring.  Om du inte vet vad det är kan du läsa mer om gerillamarknadsföring här.

Så ut och sprid dina tjänster till folk och företag som behöver dessa.

Lycka till!

Bildtack till Ludovic Bertron via flickr

Carl Jonas

Hej! Jag heter Carl Jonas. Du läser nu ett inlägg som är skapat för dig så att du kan bli bättre på företagande och entreprenörskap. Kommentera gärna artikeln så lovar jag att svara inom kort. Tack för att du läste det här!

You may also like...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *