7 saker att komma ihåg när det blir tufft

Någon gång då och då blir livet tufft för dig och det oavsett vilken nivå i samhället du ligger på, vilken klass du tillhör. Jag vill att du skall må bra, få ett bättre liv och bli lite gladare, om du nu skulle ha det tufft. Därför bjuder jag på en liten lista som jag tror kan vara till hjälp för dig…

Tveka inte på att börja använda dessa tips redan idag.

 

1. Problem är bara problem om du tänker på att det är ett problem
Om vi tror att något tråkigt och trist kommer att hända, så stämmer inte det till ungefär 80%. Det vill säga att 80% av alla hemska saker vi antar skall hända inte kommer hända. Det i sin tur innebär det att problemet egentligen inte finns där, mer än i din hjärna. Visst någon gång kanske du är på rätt bana när du konstaterar ett problem men många gånger så finns inte ens problemet, mer än i din hjärna. Så börja fundera i andra banor om problemet inte är helt uppenbart.

2. Om du vill att saker och ting skall förändras – Förändra dig själv
Om dina sysslor du utför skapar problem för dig. Gör om och gör annorlunda. Om det hänger på ditt beteende måste du komma till insikt om att det i grund och botten är ditt beteende som är ditt problem och inte resultatet av ditt beteende. Om du saknar vänner för att du är en gnällig typ så är det inte vännerna som lämnar dig som är ditt problem. Det är din inställning och ditt gnäll som är ett problem. Då måste du dels komma till insikt om att du är gnällig, sedan måste du förändra ditt beteende från gnällig till rolig. Det blir man genom att öva på att inte gnälla utan prata om allt annat som gör att du inte känner dig tvungen att gnälla.

3. Börja inse att misslyckanden inte finns. Bara lärdomar
Misslyckanden finns egentligen inte. Misslyckande är ett ord som stämplar någon och trycker en person neråt. Varför skall vi ens använda det ordet när ett misslyckande egentligen är en lärdom som berikar en person? Att dra lärdom om något som inte fungerade innebär att du aldrig kommer ge dig på den utmaningen igen. Även om andra klarat utmaningen så betyder inte det att du är sämre och det för att du är mycket bättre på något annat som slår dina konkurrenter stenhårt på fingrarna. Så se misslyckanden som lärdomar. Det är ju något som vi alla lever med.

4. Inse att rädsla kan bli din lärare
Rädsla är något som vi alla bär inom oss. Hanterar vi rädslan rätt så kan rädslan bli en riktigt grym lärare. Tar vi oss över rädslans tröskel och klarar av uppgiften så blir vi grymt peppade och glada. Av den enkla anledningen att vi klarade av något vi var rädda för. Ta det här momentet att tala inför folk. Det är en av de vanligaste rädslorna vi bär inom oss. Genom att utmana sig själv och hålla tal inför publik gör att du till slut kommer ta dig förbi rädslan och tycka det är roligt att tala inför folk. Om det beror på ett genuint intresse att tala inför folk eller om glädjen hänger på att du klarat av uppgiften skall jag låta vara osagt, men att det är lärorikt att utmana sina rädslor, det råder det ingen tvivlan om.

5.  Jämför dig aldrig med någon annan
Ett vanligt scenario när man har det tufft är att man jämför sig med någon annan. Det är förödande. Men… Det finns en person du hur lätt som helst kan jämföra dig med och det är Dig själv. Jämför du dig med andra så kan man hur lätt som helst känna sig oduglig och misslyckad. Så jämför du dig själv med andra så gör du fel. Börja jämföra dig med dig själv.

6. Våga bli glad
Du måste tillåta dig själv att bli glad. Jag har stött på så många människor som inte verkar vara annat än trista och gnälliga där ett uns till glädje är så långt bort man kan tänka sig. Blir du glad kommer en mängd andra fördelar att följa med i bagaget vilket i sig också är väldigt positivt. Så försök att bli glad genom att tillåta dig själv att bli glad.

7. Allting är möjligt
En klyscha – jag vet men allt är nästintill möjligt, bara man vill. Ibland kan det krävas lite tid att investera men det kan också vara väl värt den investerade tiden. Så är du på ett jobb du vantrivs på gör du nog bäst i att söka annat. Men det är endast möjligt om du inser att det är möjligt att få ditt drömjobb. Tror du inte på det kommer du inte göra det som krävs för att det skall infrias. Så börja inse att du kan bli det du vill.

Carl Jonas

Hej! Jag heter Carl Jonas. Du läser nu ett inlägg som är skapat för dig så att du kan bli bättre på företagande och entreprenörskap. Kommentera gärna artikeln så lovar jag att svara inom kort. Tack för att du läste det här!

You may also like...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *