Dagens motivation – Din väg är viktigast

Det är ofta vi vandrar andras vägar. Helt utan att vi är medvetna om det. I Affären styrs vi så att vi handlar mer. Vi kör bilen på de vägar som är bäst, lättast och smidigast att köra på, vi går gärna på trottoaren för att det är bekvämast så. Vidare jobbar vi oftast åt någon annan för att dennes mål skall bli verklighet och är du anställd… Ja då vandrar du din chefs mål. Men vilken väg är egentligen viktigast? Måste du handla det som affären vill att du skall handla? Måste du köra på den lättaste vägen eller trampa på samma trottoar för att det är lättast?

Vad händer om du tar en omväg?
Vad händer om du upptäcker något nytt idag?
Vad händer om du skulle få chanser du aldrig fått innan?

Att vandra samma väg, dag ut och dag in innebär att du aldrig ser något nytt. Sväng av, gör något oväntat. Det är ju då det oväntade kan drabba dig. Kanske ett nytt jobb, en ny kärlek, en ny kund eller en ny möjlighet att tjäna en miljon.

Carl Jonas

Hej! Jag heter Carl Jonas. Du läser nu ett inlägg som är skapat för dig så att du kan bli bättre på företagande och entreprenörskap. Kommentera gärna artikeln så lovar jag att svara inom kort. Tack för att du läste det här!

You may also like...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *