Flygresor.se nominerade till Sveriges bästa företag

Idag är resesajten Flygresor.se det ledande företaget i resebranschen gällande jämförelse och bokning av flygresor. Men så var det inte för några år sedan. Företaget har utvecklats och framförallt vuxit mycket snabbt vilket nu även uppmärksammas genom att de nominerats till Sveriges Bästa Företag.

Mattias Nyman-VD flygresor.se

– Fantastisk roligt och ett tydligt bevis på att vi satsar på rätt arbetssätt. Men man får inte lägga sig på latsidan för den skull utan det är viktigt att hela tiden se framåt, säger Mattias Nyman som är Vd för företaget.

Att det skiljer rejält i pris mellan olika flygbolag är de flesta resenärer medvetna om. En resa som kostar under tusenlappen hos ett flygbolag kan kosta fyra-fem gånger så mycket hos ett annat. Detta trots att det är samma dag som avresa ska ske. Att därmed jämföra priser på Flygresor har blivit för de flesta en självklarhet och väldigt många ser det lika självklart att göra denna jämförelse hos Flygresor.se. På kort tid har företaget blivit en självklar del i reseplanering och beställning av flygresor för en stor del av resenärerna. Är det marknadsföring, en innovativ tjänst eller annat som ligger bakom framgångarna?

Enligt Mattias Nyman kan man inte bara sätta fingret på en enda orsak till företagets framgång:
I grunden handlar det om att vi har en bra tjänst. Men vi är inte ensamma på marknaden så det krävs mer än så. För oss var marknadsföringskampanjerna något som gjorde att företaget tog ett tydligt steg framåt. Men vi satsar även mycket på kvalitetskontroll och att på att utveckla tjänsten.

Flygresor.se har en tid haft marknadsföring i både radio, TV och tidningar. Även om reklamen har varit något olika utformade så har jingeln ”Flyyg, flyyg, Flygresor.se” verkligen satt sig och känns igen av väldigt många. Genom lyckade kampanjer har företaget byggt ett starkt varumärke vilket är en av de viktigaste faktorerna att stå på för att kunna expandera. En annan är att erbjuda något som kunden verkligen efterfrågar.

Av förklariga skäl finns ett stort behov av att jämföra flygpriser. Det skiljer rejält mellan olika destinationer, dagar och bolag och med flygresor.se möter vi därför detta stora behov hos kunderna. Precis som med allt inom handel handlar det om utbud och efterfrågan. Efterfrågan på billiga flygresor är stort och vi står för en tjänst som visar utbudet. Det är enkelt och uppskattat.

I flera olika intervjuer lyfter han fram att det är en bra tjänst som erbjuds och att besökarna uppskattar den, något som är grunden till att företaget lyckats expandera. Men när ett företag växer finns alltid risk för ”växtvärk” vilket i längden slår tillbaka med sämre utveckling långsiktigt. Det råd som Mattias Nyman ger till företag som är under en sådan utvecklingsfas är att fokusera på att ha roligt. Det är lätt att fokusera på utveckling, problemlösning och nya möjligheter. Men att jobba ska vara roligt och tillfredställande. Det är då som kreativitet fungerar som bäst och ger mest lyckade resultat.

Nu siktar Flygresor.se även på nya marknader. Bland annat vill man bli marknadsledande i Tyskland, Australien, Frankrike och en rad andra länder. Detta genom att ha roligt på arbetsplatsen, erbjuda en uppskattad tjänst hos resenärerna och nå ut med budskapet om deras tjänst genom tydlig och effektiv marknadsföring.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *