Svenska piloter ut i strejk – det här händer

flygplan Norwegian

Flygbolaget Norwegians piloter har gått ut i strejk. Det började med att de norska piloterna gick ut i strejk i lördags för att idag onsdag även gälla de svenska piloterna.

Alla flygavgångar från Sverige är inställda
Alla flighter från Sverige har ställts in och det har kommit rapporter om att flighter har ställts in redan under tisdagkvällen.

Personalen permitteras
Runt 800 kabinanställda har permitterats från sina arbeten. Det är ett motdrag som norska företag kan ta till i samband med en strejk till exempel. Vidare verkar också utsikterna för att finna en lösning på problemet ligga långt borta.

Håll koll på vad som händer
För den som skall ut och resa med Norwegian bör hålla sig uppdaterad huruvida deras avgång har ställts in eller inte. Det gör man lämpligen på Norwegians hemsida och på Swedavias hemsida.

Tonerna mellan parterna i konflikten är tidvis hård och samtidigt som bolaget försöker finna lösningar på sina problem jobbar piloterna för att få igenom sitt kollektivavtal.

Carl Jonas

Hej! Jag heter Carl Jonas. Du läser nu ett inlägg som är skapat för dig så att du kan bli bättre på företagande och entreprenörskap. Kommentera gärna artikeln så lovar jag att svara inom kort. Tack för att du läste det här!

You may also like...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *