Låna eller hyra – vilket är bäst när man ska starta en ny affärsverksamhet eller utvidga en existerande?

spara pengar med hjälp av Carljonas.se

Idag får du ett grymt inlägg av Christian Morales.

Är det svårt att få fart på företaget, blåser det motvindar eller är det problem med att få omedelbar hjälp med pengar till företaget?

Om man är på väg att starta en egen affärsverksamhet kan man till exempel välja att sälja personliga tillhörigheter för att komma igång. Om det gäller en firma i motgång, kan man välja att göra som många firmor gör: sälja ut av inventarierna. Det är val man själv gör. Många företag hoppas på att kunna låna till sig kontanter genom företagslån. Det är lån som kan disponeras som man vill, allt efter behov, för att man ska kunna starta upp en ny affärsverksamhet eller utvidga en existerande. Affärskrediten har som mål att den nya företagaren ska kunna förverkliga sin dröm.

Med denna typ av kredit kan man köpa den viktigaste utrustningen och kontorsinredningen, för att kunna klara konkurrensen i en affärsvärld där många företag av samma typ dyker upp mest varje dag. Lånen ger trygghet, så att man kan klara sig och så småningom bli succé. Dessutom kan man anställa mer personal och erbjuda bra servicekvalité och marknadsföra firman som man önskar. Om det så handlar om akuta kontanter, eller om man bara vill fräscha upp sin firma, så kan lånen göras utan dröjsmål.

Om man tittar på detta kontanta problem i ett annat perspektiv och förvandlar det från kredit till hyra, dyker andra möjligheter upp. Nu för tiden är det ett bra val att hyra när det gäller kontor och konferensrum, men då har man fortfarande ett kontrakt som binder en för en viss tid när man håller på att starta upp eller utvidga en affärsverksamhet (kanske utomlands). Därför är de traditionella tillvägagångssätten för en trygg affärsverksamhet (kredit eller hyra) i de flesta fall den enda utvägen, även om de är ett riskabla val.

Eftersom allt har både en positiv och en negativ sida och med tanke på all den konkurrens som ens företag ställs inför, måste man ständigt vara på topp och därför har nya, väldigt intressanta alternativ dykt upp. Förvandla hyra till att hyra för utnyttjad tid – det är något som är enklare att ta ställning till. Att ha tillgång till kontorslokaler när man vill, hur man vill, var man vill och för hur lång tid man vill, är något ganska revolutionerande. Förutom dessa möjligheter finns det tillgång till en rad viktiga tjänster, kontor som är har kontorsutrustning av hög kvalitet och som anpassas allt efter individuella och särskilda behov.

Till sist, som sagt, så är det här var och ens val. Det beror mest på affärsverksamhetens behov och budget. Det är ett alternativ som kan hjälpa ett företag i tider då allt går snabbt och där man som företagare måste vara extremt flexibel, för att klara av den konstanta konkurrensen. En affärsverksamhet måste hålla jämna steg med utveckligen.

Tack Christian – Du är en ängel! Det är väldigt uppskattat med ditt bidrag och jag ser gärna fler inlägg från dig och andra besökare! Tillsammans kan vi göra företagandet bättre!

Carl Jonas

Hej! Jag heter Carl Jonas. Du läser nu ett inlägg som är skapat för dig så att du kan bli bättre på företagande och entreprenörskap. Kommentera gärna artikeln så lovar jag att svara inom kort. Tack för att du läste det här!

You may also like...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *