Om ryktet stämmer….


Jag läste en artikel om Ryanair på aftonbladet tidigare idag. Jag vill samtidigt poängtera att denna, i mina ögon lågt ställda tidning med brist på kvalité inte får särskilt mycket uppmärksamhet från min sida. Vad jag däremot reagerar på (om artikeln stämmer) är den typen av företagsamhet som bolaget ryanair bedriver.

Jag blir mörkrädd när den här typen av företag riskerar andra människors liv på att spara pengar. Vad som är ännu värre är att Ryanair kan ta betalt, så istället för att spara in på bränsle kunde de ta ännu mer betalt för incheckat bagage och borttappade boardingkort. Så (om artikeln stämmer) istället för att riskera sina kunders liv borde de snaska upp sina straffavgifter och ta betalt för toalettbesök.

Så vad jag känner rent konkret så klarar vi oss utan den här typen av bolag.

Att ta död på sina kunder är väl ändå fel väg att gå?

Carl Jonas

Hej! Jag heter Carl Jonas. Du läser nu ett inlägg som är skapat för dig så att du kan bli bättre på företagande och entreprenörskap. Kommentera gärna artikeln så lovar jag att svara inom kort. Tack för att du läste det här!

You may also like...

2 Responses

 1. D skriver:

  Ryan Air ska vi inte snacka om..,blir mörkrädd…..Däremot Aftonhoran(ursäkta, Aftonbladet), det mesta som publiceras där (i varje fall på nätet) är gammalt groll eller upprepande artiklar. Med AF får man vara oerhört källkritisk.

  • Carl Jonas skriver:

   Absolut. Men vad jag tror om Ryan Air känns det som att mycket kan stämma. Dels för att Ryan air är just Ryan air. För att överleva måste de tjäna pengar på varje minsta detalj och så även när det gäller bränslet.

   Resonerar man vidare så kan man ju inte bortse från att de flyger enbart i Europa som mer eller mindre är en fastlandskontinent med vissa undantag. Skulle bränslet börja ta slut kan de ju landa på vilken flygplats som helst…
   Så stämmer uppgifterna börjar företaget att gå över gränsen i min smak av vad som är acceptabelt.

   Vad gäller Aftonbladet så kan jag bara hålla med dig om att man bör vara källkritisk i minsta detalj och att alternativen är långt mycket bättre. Vad ska man säga. Aftonbladet är tidningarnas Ryan air? De ska tjäna pengar på att ge sina kunder skit 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *