När du känner att du vill lyckas – Gör något

Att lyckas kräver engagemang

Bild/foto: Stuart Miles / FreeDigitalPhotos.net

Många har säkert känt känslan av att vilja lyckas med något. Någon gång. Visst har du?

Jag tror att nästan alla tänkande människor har känt den önskan, den känslan av att vilja få lyckas. Antingen med ett intresse eller inom karriären.
Vissa gör något åt den önskan medan andra väljer att nonchalera den vilket jag kan tycka är tragiskt.

Dels är det inte särskilt svårt att börja göra något för att börja med att lyckas med det du vill lyckas med och dels är det inte svårt att ändra tankebanor för att på så sätt skapa förutsättningar för att lyckas. Det är även i tankebanorna allt börjar om du på något sätt vill lyckas.

Nedan ger jag dig lite tips som kan förvandla dig från en människa utan ambitioner till en riktig segrare som folk ser upp till.

[ad code=1 align=center]

1. Börja med att inse att allt är möjligt.
Du måste inse och förstå vidden i att allt är möjligt. För att lyckas måste du inse att hinder är något som av naturliga skäl står i vägen för att andra ska ge vika och att du skall ta dig över alla dessa hinder. Man kan säga att hinder är till för att sålla ut de oseriösa och plocka fram de seriösa som verkligen vill lyckas.

2. Börja älska motgångar.
För att lyckas är det oundvikligt att aldrig stöta på motgångar. Om du verkligen vill lyckas med något har du två alternativ. Antingen hata motgångar eller att älska dem. Där tror jag inte det finns några andra alternativ.
Försök se det så här. Motgångar lär dig någonting, motgångar hjälper dig att växa, motgångar finns till för att du skall segra över dina motståndare. Så varför inte älska motgångarna trots att de till en början kan få dig att ana oråd?

Ta tag i problemen och ta tjuren i hornen. Det är först då som du kan utvecklas och bli bättre.

3. Det finns inga genvägar, bara senvägar
Det är dags för alla dremsearchers att inse. Det finns inga snabba vägar till framgång. Framgången ligger i ditt sätt att arbeta, ditt sätt att vara och repetioner in absurdum. Det du vill bli bra på kräver övning och praktisering under en oöverskådlig framtid för att du skall lyckas med någonting. Därför vill det till att du inser vikten i att investera din tid så att du blir bra på något.

4. Du kommer förlora många gånger
Oavsett vad du vill bli bra på kommer du under resans gång att förlora. Du kommer kanske förlora så många gånger att du börjar fundera på om det är rätt grej för dig att syssla med. Men det tillhör framgångens sura ingredienser. Har du börjat fundera på att ge upp skall du ta dig en tankeställare.

Är det värt att ge upp?

Troligtvis beror alla dina förluster på att du måste justera någon beståndsdel någonstans och ger du upp har du aldrig gett dig själv den ärliga chansen att lyckas. Gör om, gör rätt.

5. När du lyckats – lyckas med något annat
När du väl har lyckats med något bör du sikta på andra mål att lyckas med. Vad det är vet nog bara dy själv. Men för din personlighet och din själ är det viktigt att du fokuserar på det som gör dig ännu bättre så att du inte stannar upp.

En person sa till mig en gång, den som slutar upp med att bli bättre på det den gör slutar snabbt att vara bra på det.

Och visst ligger det något i det?

Jag hoppas nu att jag hjälpte dig på något sätt och att du nu börjar bygga grunden för att lyckas. Det är du värd!

Ha det gott!

Carl Jonas

Hej! Jag heter Carl Jonas. Du läser nu ett inlägg som är skapat för dig så att du kan bli bättre på företagande och entreprenörskap. Kommentera gärna artikeln så lovar jag att svara inom kort. Tack för att du läste det här!

You may also like...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *