Vilket är ditt skäl till att starta eget? – Lista

affärskvinna som driver eget

Bild: Stockimages / FreeDigitalPhotos.net


Ibland undrar man varför man går runt och stampar på samma ruta när man vill ta sig vidare i livet? Har du varit där någon gång?
Jag skulle vilja säga att det finns nästintill lika många skäl till att folk startar eget som det finns folk som startar eget. Alla har sina individuella skäl som oftast inte går att applicera hos någon annan.

Men hur är det nu egentligen… Finns det verkligen inte några generella anledningar till varför folk väljer att starta eget?? – Jodå, visst gör det det. Du kanske behöver lite övertalning för att verkligen ta det där steget som kan göra dig fri som en fågel och allt det ansvar du suktar över men vet inte varför du skall göra det.

Häng med i en spännande lista med anledningar till varför du skall starta eget. Ju fler anledningar du känner passar in på dig och din situation desto bättre. För ju fler anledningar som passar in på dig i den här listan, desto större anledning att ta steget och göra dig till högsta chef för världens bästa företag – Ditt!

[ad code=1 align=center]

1. Du vill slippa ditt hatobjekt till chef
Det finns många bra chefer därute som gör ett jättebra jobb. Men just Din chef är ett svin som inte förtjänar din tid och ditt engagemang. Du har en idé som du tror starkt på och därför känner du att det är det du vill satsa på. Din chef förtjänar dig inte och därför skall du starta eget med en gång. En dag till med chefen över dig gör att du går in i väggen.

2. Du har fastnat och vill vidare i livet
Det händer inget spännande längre på din arbetsplats. Inga nya arbetsuppgifter och rutinerna är desamma som de varit i 7 år. Du har fått nog och du känner att du verkligen vill starta eget och utmana dig själv. Att starta eget kommer då innebära att du får större ansvar, nya arbetsuppgifter och lär känna nytt folk.

3. Du behöver utöka ditt kontaktnät
Att starta företag innebär att du automatiskt kommer utöka ditt kontaktnät inom många olika branscher. Du kommer få vänner, du kommer få bra-att-ha-bekanta som kan hjälpa dig om det är något du behöver hjälp med. Det i sin tur kommer innebära att du får vänner för livet, vänner att umgås med då och då samt inspirationskällor som ger dig den där extra kicken för att du skall må bra.

4. Du vill se mer av Sverige
Att starta eget kommer innebära att du får resa en del i din roll som egen företagare. Det är inte en absolut nödvändighet men risken är stor att du då och då måste lämna kontoret för att besöka kunder, leverantörer etc. Det kommer på gott och ont innebära att du får se mer utav vårt kära land som vi bor i vilket kan vara en vettig inspirationskälla för din framgång.

5. Du vill bli grym på att sälja
Du kanske har en önskan om att få bli säljare, lära dig att sälja, prata med kunder och erbjuda kunderna något som de verkligen behöver, något som de verkligen kommer tjäna pengar på, spara pengar på eller spara tid på. Att starta eget innebär även att du blir säljare på ett eller annat sätt. Du måste sälja dina produkter för att ditt företag skall överleva och frodas. Säljer du inget har du snart inget företag heller. Oavsett du vill det eller ej, så blir du säljare, den dagen du axlar rollen som egenföretagare.

6. Du vill kunna styra din tid på ett, för dig optimalt sätt
När du har startat eget innebär det att du måste bli grym på planering. Styra upp din tid på ett sätt som gynnar dig, ditt företag och framförallt dina kunder. Att starta eget kommer inte innebära att du får mer tid över, utan du får styra din tid på ett sätt som helt passar dig. Jämfört med att vara anställd där du är styrd av tiden, så är det du som styr tiden på det sätt som passar dig bäst.

[ad code=1 align=center]

7. Du vill jobba mer
När du väl har startat eget så kommer du få mycket mer arbetsuppgifter. Är du en sådan som älskar jobb så är det det bästa jobbet du kan ha. För som egenföretagare axlar du rollen som vaktmästare, säljare, vd, servicechef, inköpschef, städare m.m. Det vill säga att du kan jobba obegränsat om du vill. Arbetsuppgifter finns det gott om.

8. Du vill göra det du tycker är roligt
Det absolut vanligaste skälet till varför folk startar eget är för att de vill hålla på med något som de tycker är roligt. Får man jobba med det man tycker är roligt så kommer arbetet gå så mycket lättare, du kommer få mer gjort på kortare tid och du kommer känna en genuin glädje i allt du gör.

Det var en lista med anledningar till varför man vill starta eget.
Har jag missat något så lägg en kommentar.

Dela gärna med dig av inlägget om du tycker det var bra så är jag dig evigt tacksam!

Ha det gott!

Carl Jonas

Hej! Jag heter Carl Jonas. Du läser nu ett inlägg som är skapat för dig så att du kan bli bättre på företagande och entreprenörskap. Kommentera gärna artikeln så lovar jag att svara inom kort. Tack för att du läste det här!

You may also like...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *