3 snabba tips om självförtroende

Självförtroende är viktigt när man driver företag
Foto: Flickr / Victor1558

Ibland kan man behöva lite snabba tips för att stärka sitt självförtroende. Vad detta beror på är att man hamnar i tillfälliga svackor som beror på utomstående faktorer som man sällan själv kan påverka. Men, sålänge du inte kan påverka de yttre faktorerna som påverkar dig så kan du påverka dina inre faktorer som gör att du kan motverka de yttre, opåverkbara faktorerna som kan dra ner dig och som skadar ditt självförtroende. Kort och gott kan du stärka ditt självförtroende genom att arbeta med dig själv.

Här kommer 3 snabba tips som stärker ditt självförtroende

1, Bli säker på vem du är
Forskarna håller på att diskutera huruvida självförtroende och självkänsla hör ihop. I min värld så tycker jag att ingenting utesluter det andra och bra självkänsla gemensamt med bra självförtroende är det mest optimala. Har du mindre bra självkänsla så spelar det kanske inte så stor roll om du har bra självförtroende och vice versa. Så därför… Lär känna dig själv, börja inse att du, oavsett vad som händer är grym. För det finns ju trots allt bara en av dig och det är ju Du. Gör dig till något oemotståndligt och bli bekväm med det arbetet.

2, Tro på någon som har varit i skiten
Richard Branson i all ära, men hur verkligt känns det att enbart ha honom som någon slags gud för att uppnå något bra? Det finns många och mindre kända personer som har gjort enorma uppoffringar, klättrat från all skitens skit och som varit på gränsen till död. De har ryckt upp sig för att milt uttrycka det. Dessa personer kan stärka ens självförtroende något enormt och de får en verkligen att känna ”Kan dem, kan jag”.

Ett exempel är Per Holknekt som har nått både framgång och mål. Däremot så kanske inte många vet om att han var djupt i träsket av missbruk och livskris. Sådana personer är föredömliga när det gäller att man själv skall få någon form av självförtroendeboost. Kan han så kan väl lika väl du? – Eller? – Självklart!lyssna på hans sommarprogram i P1 här

3, Goda kritiker ger dig förbättringsförslag, usla människor skäller på dig
Det spelar ingen roll. Folk vill trycka ner andra i den skit de befinner sig i. Jag vet själv några som försöker (utan att lyckas) och trots alla försök så funkar det inte. Därför är det bra att veta: De som kritiserar (säger vad som är dåligt, ger tips på hur det kan bli bättre), de är goda kritiker som har något att komma med. De som skäller ut dig efter noter, säger elaka saker och som kort och gott behandlar dig som skit är personer som ofta har problem med sig själva och som saknar viss form av verklighetsförankring. De fattar inte att det är en människa de spottar och fräser på. Det du kan göra är att försöka inse att det inte är dig det är fel på. Trots vad personen som skäller på dig gapar ut och försöker få dig att inse.

Lite tips så här en dag som den här. Kör hårt och arbeta upp ditt självförtroende. Alla behöver det 🙂

Ha det gott!

Carl Jonas

Hej! Jag heter Carl Jonas. Du läser nu ett inlägg som är skapat för dig så att du kan bli bättre på företagande och entreprenörskap. Kommentera gärna artikeln så lovar jag att svara inom kort. Tack för att du läste det här!

You may also like...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *