Bra kontor kräver bra produkter

ikea_markus
Foto: Ikea

Något som är väldigt viktigt när man arbetar är att man sitter, står och arbetar rätt. Sitter man som jag, väldigt mycket framför datorn är det än viktigare att man sitter vid bra möbler och i bra stolar. Allt från skrivbord, lampor, stolar, stöd för armar etc. är viktiga detaljer att tänka på så att du i det långa loppet inte får förslitningsskador.

– Så hur sitter du egentligen när du arbetar?

Har du tänkt igenom alla detaljer så att din kropp mår så bra som möjligt?

Jag tänkte göra en liten lista på vad som är viktigt att tänka på när det gäller valet av kontorsmöbler, kontorsmaskiner och belysning.

1, Skaffa en bra kontorsstol
markus-arbetsstol
Det finns många företag som säljer kontorsstolar. Hos Ikea (nej, detta är ingen reklam) köpte jag min stol. Markus heter den. Den är riktigt skön och jag sitter mängder av timmar i den.

2, Bra skrivbord
IMG_1162
Fördelen med ett bra skrivbord är om det finns gott om plats för allt sådant du kan tänkas behöva när du sitter vid skrivbordet. Mina (jag har två) fick jag tag på Mio. Något som jag mer värdesatte var att höjden var bra för när man sitter vid det, att armarna hamnar i en naturlig ställning när man skriver etc. Är det för högt eller för lågt och din kontorsstol inte kan rätta till skillnaderna blir det inte bra i längden. Så lägg lite tid och energi i valet av skrivbord.

3, Bra maskiner
IMG_1163

Har du inte rätt maskiner vid ditt skrivbord är det lätt att bli frustrerad. Har du en gammal dator som är seg är det dags att köpa en ny. För mig är musik väldigt viktigt och därför har jag lagt lite pengar på ett bra högtalarsystem till mitt kontor. Är det viktigt med musik? Köp då ett något bättre högtalarsystem som du kan fylla med underbar musik. Värt att tänka på är att om du måste ha många maskiner måste storleken på skrivbordet/skrivborden vara såpass att det rymmer alla teknikprylar du tänker köpa.

Det var lite tips från mig den här dagen.

Ha det gott!

Carl Jonas

Hej! Jag heter Carl Jonas. Du läser nu ett inlägg som är skapat för dig så att du kan bli bättre på företagande och entreprenörskap. Kommentera gärna artikeln så lovar jag att svara inom kort. Tack för att du läste det här!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *