Det mjuka sättet att driva business

image

Vill du pröva en idé som du tror på men känner att ditt mod sviker? Då finns det medelvägar att gå. Om du inte vill satsa fullt ut. Viss risk är det alltid att driva bolag men du behöver inte gå ”all in” för den sakens skull.

1, Driv företaget vid sidan av: Du har ett jobb och satsa på ditt bolag. Gå ner i arbetstid tills du känner att du klarar dig ekonomiskt. Det är effektivt i många hänseenden och du får tid till annat. Mindre risk att stå utan inkomst om din idé inte vill sig.

2, Byt och satsa: Som ovan fast du byter jobb. Det kan låta drastiskt. Saken är den att alternativ 1 kanske inte är ett alternativ för din arbetsgivare då det bara finns möjlihhet att arbeta full tid på din arbetsplats. Då har du alternativet att byta till ett deltidsjobb och då samtidigt satsa på din idé.

3, Tjänstledighet: Du kan ta tjänstledigt. Upp till ett halvår brukar inte vara problem att ta tjänstledighet. Då kan du jobba fullt ut och lägga all din tid på din idé. Det kräver dock att du har sparkapital tillgängligt.

Hoppas du fick något att tänka på.

Carl Jonas

Hej! Jag heter Carl Jonas. Du läser nu ett inlägg som är skapat för dig så att du kan bli bättre på företagande och entreprenörskap. Kommentera gärna artikeln så lovar jag att svara inom kort. Tack för att du läste det här!

You may also like...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *