Vill du ha ett annorlunda resultat? – Gör annorlunda!

Resultatet kommer alltid att vara det viktigaste i ditt liv. Punkt. Att ge blommor till din käresta gör du för att det är resultatet du vill åt. Ett lyckligt förhållande. Du bokar en resa för att du vill ha en skön och avkopplande semester där du kan släppa allt vad problem heter.
Du bokar en service till bilen för att du vill ha ett positivt resultat när den är klar. En felfri bil. Så oavsett vad vi gör agerar vi utefter ett resultat vi förväntar oss att få eller hoppas på att få.

Men om du får samma resultat trots att du önskar något annat då? Vad gör du då?

Medelsvensson i landet lagom (Sverige) gör oftast ingenting. Trots att önskningarna över att få ett annorlunda resultat är stora. Dels är många rädda för att sticka ut, för att misslyckas, eller något helt annat. Orsakerna kan vara många till att någon inte väljer att låta sina drömmar bli verklighet.

Nu kommer en liten grundkurs i hur man kan uppnå sina drömmar om man år efter år inte lyckas nå dem.

Grundkurs:
Gör något annat!

Du kan orimligt tro att du kan få ett helt annat resultat om du gör det du har gjort de senaste tio åren. Eller hur? Därför är grundkursen enkel och det är att göra något annorlunda. Något som du inte har provat på. Om du vill nå dina drömmar vill säga. I annat fall kanske du trivs väl med att få det resultatet du får och behöver då inte bekymra dig över om drömmen kommer bli verklighet, för det kommer den inte såvida du inte redan lever i drömmen – Just nu?

Jag gjorde ett lite experiment
Jag gjorde som så att jag en dag, när jag skulle ut med Rasmus (min hund) och samtidigt ta en av mina 30-minuterspromenader jag gör per dag. Normalt sett går jag alltid samma väg. Nu valde jag att byta promenadriktning och fick en helt ny värld presenterad för mig. Det jag såg när jag gick det nya hållet var inte alls det jag såg när jag gick min vanliga riktning. Jag fick se en helt ny värld kort och gott och ibland kan det räcka. Att byta håll på promenaden, byta väg till busshållplatsen eller köra en annan väg till jobbet. Det kan räcka för att få inlevelse och är nog det i särklass enklaste sättet att göra något annorlunda på.

Så vad kan du göra?
För att göra något annorlunda? Är det att byta håll på promenaden? Köpa in nya färger på handdukarna till badrummet? Eller något helt annat?
Gör något annorlunda och du kommer få ett annorlunda resultat!

Ha det gott!

Carl Jonas

Hej! Jag heter Carl Jonas. Du läser nu ett inlägg som är skapat för dig så att du kan bli bättre på företagande och entreprenörskap. Kommentera gärna artikeln så lovar jag att svara inom kort. Tack för att du läste det här!

You may also like...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *