5 alternativ till att titta på TV

Tv-tittande förslappar din tillvaro. Ja så är det. 3 timmar om dagen lägger vi på tv-tittande vilket är en enormt stor tidsmängd vi lägger på att göra ingenting.

Vi tror att det är det vi behöver
Faktum är att hjärnan lurar oss att tro att tv-tittande är det som vi behöver. Mentalt trött är inte samma sak som att din kropp är trött. Dock så låter våra hjärnor oss att tro att vila är det enda rätta trots att vi inte gjort något annat än att vilat kroppen.

Majoriteten har stillasittande arbeten eller arbeten där en dagsdos av motion inte uppnås. Därför är inte receptet på mental trötthet ännu mer kroppsvila.

Så nu får du fem alternativ till tv-tittande som du kan sysselsätta dig med.

1. Motionera
Att motionera är alltid nyttigt.
Nej… motion innebär inte alltid tuff styrketräning. Motion kan vara: paddling, promenad, löpning, leka med hunden, simning…. vilken är din favorit?

2. Starta ett företag
Att starta ett företag behöver inte betyda risk. Det behöver inte betyda att du måste leva på det. Gör något kul vid sidan av ditt arbete som du kan sälja och som inte innebär större investeringar.

3. Umgås med dina barn
Vi umgås allt mindre med våra barn. Lösningen på det problemet är knappast tv och dator inne på barnens rum. Ut och gör något ihop. Sitt hemma och spela spel eller något helt annat. Du vet nog vad ni gillar att göra.

4. Lär dig ett nytt recept
Bli grym på matlagning. Det brukar uppskattas av din omgivning. Lägg tid på att förgylla folks matlökar och bli uppskattad i samma stund.

5. Förbättra ditt CV
Du kan alltid finpolera ditt CV. Det är bra för din karriär och det är bra för din framtid.

Nu har du fått lite alternativ till att titta på tv. Är du beredd att offra slappheten?

Carl Jonas

Hej! Jag heter Carl Jonas. Du läser nu ett inlägg som är skapat för dig så att du kan bli bättre på företagande och entreprenörskap. Kommentera gärna artikeln så lovar jag att svara inom kort. Tack för att du läste det här!

You may also like...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *