Är du ett bra exempel på gott ledarskap? – Ledarskapet styr företaget

Det finns många ledare därute som strävar efter ett gott ledarskap. Du är kanske en av dem och sitter och funderar på hur du blir en bättre ledare och utföra ett bättre ledarskap.
Faktum är ju att ledaren styr skutan mot företagets mål. Du är en grundkomponent för att företaget skall gå framåt, nå sina mål och gärna överträffa målen. Med dig har du dina medarbetare som även de är en viktig grundkomponent för att företaget skall nå sina mål.

Jag har sett många chefer som väljer att distansera sig från sina medarbetare. De väljer att hålla en kort ton och ibland inte prata med sina medarbetare och detta är något som är farligt för både dig och företaget.

Varför då?

Dels kommer man aldrig få reda på de brister som finns i verksamheten, dels signalerar man att man inte bryr sig om de åsikter som kan komma fram trots att dessa åsikter kan vara skillnaden mellan företagets överlevnad och företagets succé.

Så hur gör du? Ger du dina medarbetare den tiden de förtjänar för att kunna vaska fram allt som går att få fram för att företaget skall gå bra eller väljer du som det dåliga exempel jag pekade på och avlägsnar dig ifrån allt vad som innebär social kontakt.

Eftersom du är en ledare och chef är det din skyldighet att se till att företaget går och mår bra. Se då till att alla känner smaken av ditt ansvar genom att bry dig och visa att du vill att företaget skall gå och må bra. Bara då kan företaget klara av sina mål.

Bara då är du ett exempel på ett gott ledarskap.

Carl Jonas

Hej! Jag heter Carl Jonas. Du läser nu ett inlägg som är skapat för dig så att du kan bli bättre på företagande och entreprenörskap. Kommentera gärna artikeln så lovar jag att svara inom kort. Tack för att du läste det här!

You may also like...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *