7 sätt som får dig att hinna med allt

Hallå där!

Har du det bra idag? Det hoppas jag verkligen.

Men det kanske är något som gnager? Du kanske har suttit och sökt på Google ”Hur skall jag hinna med allt”? Samtidigt som du har skrivbordet fullt med post-it-lappar som skriker ut allt som borde ha varit gjort för en vecka sedan.

Men lugn. Det finns hjälp att få och idag tycker jag att du skall ta vara på dessa 7 tipsen som får dig att hinna med allt.

Nu kör vi!

1. Jobba på en sak åt gången.
Det hjälper dig att hålla fokus och risken för distraktion minimeras (mer om distraktion nedan).

2. Lär dig att säga Nej
Du behöver inte alltid svara Ja på allas förfrågningar om hjälp, inbjudningar m.m. Sanningen är att alla smågester du bjuder på stjälper dig i din strävan att verkligen hinna med allt och just därför bör du vara lite sparsam när du har det som stressigast och vara ärlig med att du verkligen har fullt upp.

3. Skapa en prioriteringslista
Med hjälp av en prioriteringslista kan du enkelt se vilken uppgift du skall lägga din energi på, vad du för stunden ska fokusera på.

4. Gör det tråkigaste/jobbigaste först
Att göra de tråkigaste uppgifterna först kommer göra de andra plikterna mycket enklare att genomföra.

5. Planera in pauser och ledigheter
Det är viktigt att inte jobba ihjäl sig om dagarna. Du kommer att behöva vara ledig så att du får ny energi till dina plikter. Så planera in pauser och ledigheter.

6.  Undvik onödigt resande
Att ta dig från punkt A till B dödar mycket tid. Kan du dessutom inte jobba när du förflyttar dig blir tiden delvis bortkastad. Att packa ner, packa upp, ta sig till hållplatser, stationer, köra bilen, tanka bilen, betala biljett tar mer tid än du tror. Har du då möjligheten att jobba hemifrån är det lämpligt att göra det.

7. Låt dig inte distraheras
Mobilen, mailen, facebook och annat som stör dig hjälper dig inte. Snarare tvärtom.  Stäng av notifieringar och lägg helst telefonen på ljudlöst om du kan så kommer ditt workflow att vara längre och du får mer gjort.

Gillade du tipsen?
Följ mig på facebook och twitter så får du mer tips där! Klicka här för en facebook-like eller klicka här för att följa mitt twitterflöde

Carl Jonas

Hej! Jag heter Carl Jonas. Du läser nu ett inlägg som är skapat för dig så att du kan bli bättre på företagande och entreprenörskap. Kommentera gärna artikeln så lovar jag att svara inom kort. Tack för att du läste det här!

You may also like...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *