Förmågan att lyckas med hjälp av dina tankar Del 3

Vad tänker du på när du är på väg hem från jobbet?

Det är min inledande fråga så här i sista delen av min serie ”Förmågan att lyckas med hjälp av dina tankar”.
Tänker du att du har haft en jobbig dag? Eller har chefen varit jobbig och elak? Har dina kollegor gjort så bra ifrån sig att du framställts som misslyckad?

Vad du än tänker på när du är på väg hem från jobbet så påverkar den lilla delen av ditt liv så mycket att du inte kommer tro mig när jag säger att det lägger grunden för framtida misslyckanden.

Sådana tankar som beskrevs ovan är en form av en negativ spiral. Något som ingen har nytta av. Men hur avbryter man färden i den nedåtgående spiralen?

Det är relativt enkelt. Det handlar om att du på väg hem från jobbet. Trots alla motgångar du stött på, så finns det ingen på denna jord som aldrig gör något positivt på en enda dag. Inte ens du.
Så varför fokusera på det dåliga? När du kan fokusera på det du gjort bra?

Fokuserar du på de bra sakerna du har gjort under dagen har du all möjlighet att utveckla det där som var bra till något ännu bättre vilket innebär att detta är starten för den positiva spiralen. Om så du bara har gjort en sak som är bra så skall du bara fokusera på det. Vad kan man göra för att få det att bli ännu bättre?

Det är min avslutning på min miniserie som är tänkt att hjälpa dig med något sämre självförtroende!

Carl Jonas

Hej! Jag heter Carl Jonas. Du läser nu ett inlägg som är skapat för dig så att du kan bli bättre på företagande och entreprenörskap. Kommentera gärna artikeln så lovar jag att svara inom kort. Tack för att du läste det här!

You may also like...