Förmågan att lyckas med hjälp av dina tankar Del 2

Nu övergår vi till del två, väldigt raskt.

Att lyckas handlar om hur du tänker, vilket vi tog upp i förra avsnittet. Men vad tänker du på när du inte är på jobbet? Alla problem som uppkommer i vardagen, hur bekymmersamt livet är med all tragik som kan uppstå? Låter du dig brottas tillsammans med problemen på ett sådant sätt att det låter dig påverka din förmåga att lyckas i livet? Det behöver inte nödvändigtvis vara att nå framgång på jobbet eller med företaget. Det kan handla om att lyckas hitta pojkvännen eller flickvännen. Det kan handla om att lyckas läsa en bok eller för den delen som att lyckas skapa en bra relation mellan dig och dina barn? Oavsett vad det handlar om så är majoriteten av de problem vi stöter på i vardagen en smitta som sprider sig som pesten. Problem får dig att må dåligt, problem får dig att fokusera på just problem och inte det positiva i ditt liv. Därför krävs det att du börjar jobba med dig själv när problem uppstår.

Du skall se till att arbeta med de problem som uppkommer som t.ex. att du missar bussen. Eller hantera att din partner missat bussen när du stått och lagat middag i två timmar. Hur hanterar du dig själv i sådana lägen?

Det låter som en klyscha när jag nu säger att folk i andra delar av världen lider, dör och torteras men så är ju fallet. Det kommer alltid att finnas någon som har det mycket värre än vad du har det. Så varför låta problemen dra ner dig i fördärvet? Det finns alltid möjligheter att göra något positivt av det negativa.

Hur gör du?

Carl Jonas

Hej! Jag heter Carl Jonas. Du läser nu ett inlägg som är skapat för dig så att du kan bli bättre på företagande och entreprenörskap. Kommentera gärna artikeln så lovar jag att svara inom kort. Tack för att du läste det här!

You may also like...