5 saker du ska göra för att bli grym på att småprata

Vikten av att småprata är ganska stor, faktiskt väldigt stor, om du vill bli grym rent socialt.
Samtidigt kanske du undrar varför det är viktigt att bli bra på att småprata. Ja, orsakerna är många – för inte nog med att du kan tillämpa metoderna i affärslivet som säljare och/eller företagare så öppnar du upp dina sinnen för att träffa nya vänner eller kanske rentav den stora kärleken. Mycket kan komma fram genom att bli duktig på att småprata lite med folk.

Sedan kan det vara ett perfekt sätt att lära känna nya människor av den enkla anledningen att vissa du småpratar med kommer du garanterat (nästan) träffa igen, typ kassörskan i mataffären.

Därför får du i den här artikeln tips på vad du ska göra för att bli grym på att småprata.

1. Le
Ett naturligt leende som signalerar att du är i ett Jag-älskar-dagen-som-den-är läge ger så mycket omedvetet till andra människor. Dels signalerar du att du inte är farlig – konkret så är du inget hot för personen du skall småprata med. Dels signalerar du att du är rolig och att du trivs i situationen du är i för tillfället vilket också innebär att du tar bart eventuella farhågor om att börja prata om deprimerande saker. Så ut och le – visa mänskligheten att livet är underbart.

2. Prata om allmänna saker
När du hittat en person du vill småprata med och du skall ta kontakten så är det alltid lättast och smidigast att prata om allmänna saker. Är du en kille som går fram till en tjej du tycker är fin så funkar det inte att fråga om hon har några barn som första fråga. Inte nog med att du kan tas som en psykopat som borde spärras in, du har helt enkelt inget med det att göra. Så länge som ert förhållande till varandra är två människor som bara småpratar och aldrig mer kommer ses.

3. Lyssna
Öppna öronen, lyssna på det som personen framför dig säger till dig. Det är viktigt om du skall kunna hålla småpratandet igång och inte trötta ut personen du har framför dig. Om du frågar om det har varit mycket att göra i butiken idag och personen framför dig svarar ”Ja, usch, har varit fullt upp”, då tenderar du att rasera alla väggar du målat om du svarar ”Jaha, då får vi hoppas att du får mer att göra i morgon”. Hänger du inte med signalerar du tydligt ointresse – kort och gott, du är tråkig att prata med.

4. Leta ögonkontakt
Leta ögonkontakt med personen du pratar med, särskilt om du tycker han är snygg och du vill gärna träffa honom igen. Det spelar ingen roll om du är tjej eller kille. Ögonkontakten säger mer än man tror, i det omedvetna. Dels kan du se i personens ögon om ”Det finns något där”. Försök få ögonkontakt så får du många svar utan att personen ifråga vet att denne ger svar.

5. Börja inte prata om dig själv
Det absolut tråkigaste är när en person bara pratar om sig själv. Bla bla bla bla, du kan tänka dig in i situationen att bara lyssna på någon som pratar om sig själv. Inte roligt, jag vet. Så här är det. Människor bara älskar att prata om sig själva även du förmodar jag. Men, för att Du skall vara intressant för någon annan måste du offra lite av din personlighet och utmana dig att lyssna på någon annan som pratar om sig själv. Vill du vara intressant för någon annan, låt denne prata om sig själv, ställ frågor (som inte är för personliga likt punkt 2) men som ändå härrör till personens situation. Typ ”Hur funkar det att jobba här, trivs man?”

Så, nu har du fått lite tips på hur du förbättrar dina sociala skills. Ut och öva. Småprata kan man göra med de flesta.

Carl Jonas

Hej! Jag heter Carl Jonas. Du läser nu ett inlägg som är skapat för dig så att du kan bli bättre på företagande och entreprenörskap. Kommentera gärna artikeln så lovar jag att svara inom kort. Tack för att du läste det här!

You may also like...

2 Responses

  1. Annanym :P skriver:

    Jättebra inlägg. Tipps som jag kommer använda ganska mycket i framtiden. Mina föräldrar är inte dom bästa på sånt här. Då menar jag mest nr: 5. Hehe.
    Jag började tänka för ett tag sedan att jag kanske borde sluta med det (alltså att prata om sig själv )Nu har jag fler ”vänner”. Så jätte bra tipps

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *