Hur når du framgång?

När du är ny som företagare är det viktigt att du verkligen fokuserar på att nå dina mål. Utan mål går du runt i ett mörkt rum och arbetar i blindo. Har du däremot fasta och konstruktiva mål finns det inget som säger att du inte kan nå dina mål. Frågan är bara hur lång tid det tar för dig att nå dit.

Jag ska ge dig lite tips som kan vara bra att ha när du nu har tänt ditt ljus i det mörka rummet:)

1. Bestäm dig för att lyckas!
– Har du inte redan här bestämt dig för att lyckas börjar du gräva din egna grav och kan räkna med ett misslyckande som resultat. Bestäm dig för att lyckas och tappa aldrig fokus på dina mål och visioner! Det är dom som leder dig i mörkret och hjälper dig att hålla lågan vid liv vilket innebär att det blir lättare att sikta in sig mot utgången:)

2. Börja aldrig tveka. Det håller lågan vid liv!
– Börjar du tveka på dig själv börjar det garanterat att blåsa runt omkring dig. Frågan är hur länge lågan orkar brinna i och med att vinden ökar i styrka så länge du tvekar.
En klyscha är att jämföra affärsidéer med Kamprads Ikea och ja. Jag måste vara så tråkig och jämföra med honom. Hur många gånger tvekade han på sina idéer? Inte en enda gång. Hur många trodde honom i början och hur långt kom han?

3. Arbeta, arbeta, arbeta!!!
– Att som en slavdrivare skalla ut ”Arbeta, arbeta, arbeta” påminner mig om hur slavar drevs av sina härskare. Men varför vill du starta företag? Är det för att göra något meningsfullt som stärker dig som individ och känslan över att ha klarat av något själv? Framgången ligger i hur mycket arbete du lägger ned på din affärsidé. Arbetar du med något som du själv tycker är roligt kommer det aldrig att kännas som ett jobb utan snarare som en fritidssysselsättning och vad hindrar dig från att jobba lite till?

3. Glöm aldrig av din fritid.
– Jobba aldrig så mycket så att du knäcker dig själv. Då har du gått för långt och vem har nytta av det? Varken du själv eller dina kunder.

Så hur ska man göra för att inte jobba för mycket lär du tänka nu:)
Alla företagare har sin bibel. Sin kalender. Använd den för att varje dag bestämma möte med dig själv. Bestäm träff med dig själv. Ta raster så du får din vila. När din arbetsdag är slut. Släpp ditt företag och tråka aldrig ut din omgivning. Ditt företag är något mellan det och dig själv. Inte några utomstående!

4. Sälj som du aldrig sålt förut! Sälj dig själv.
– När du väl har kommit igång med ditt företag och lyckats hålla fast vid de ovan nämnda punkterna är det dags för dig sälja dig själv och ditt företag! Utan sälj, inga pengar. Inga pengar, ingen lön. Ingen lön = Fattig. Enkel mattematik?
Men står du på bar backe och saknar kapitalet kan det vara svårt att annonsera på helsidor i morgontidningen. Det kan samtidigt vara väldigt svårt att köpa in en reklamjingel på radion eller en reklamsnutt på TV. Men tänk efter. Vilka företag hörs på radion, syns i tidningen eller på TV’n?? Ja precis. Bara större företag som redan besitter stort kapital. Men tro ALDRIG att du inte kan lyckas för den sakens skull.
Gerillamarknadsföring är ett effektivt medel. Lägg visitkort lite här och lite där. I tidningsstället, på sätet i bussen, utrymmet på bankomaten etc. etc. etc. Fantasin sätter gränserna för hur du kan nå ut till dina kunder. Maila mig så kan jag ge fler förslag:)

Skaffa samtidigt ett bra mobilabonnemang. Fasta telefoner är ute! Vilket abonnemang och företag som passar dig vet jag inte men det finns mängder att välja bland. Ett hett tips är där du varje månad betalar en viss summa i månaden och får ringa näst intill obegränsat! Teckna ett sådant och börja ring och prata med dina kunder! Det är nu du måste vara aktiv och på alerten för att du ska kunna sälja något över huvud taget. Tveka samtidigt aldrig på att sälja allt du kan sälja. I merförsäljningen ligger vinsten.

Det här är en bra grund att stå på, för att du ska lyckas hitta ut ur det mörka rummet. Men vad händer när du väl hittat utgången? Ger du upp eller fortsätter du? För vem vet vad som väntar bakom dörren…? Nya hinder och nya utmaningar. Men om du har lyckats så här långt, varför skulle du inte klara av andra utmaningar?

Du är alltid välkommen tillbaka till den här guiden. Den finns här för att stanna. Tveka aldrig att kontakta mig om du undrar över något så hjälper jag dig!!

Carl Jonas

Hej! Jag heter Carl Jonas. Du läser nu ett inlägg som är skapat för dig så att du kan bli bättre på företagande och entreprenörskap. Kommentera gärna artikeln så lovar jag att svara inom kort. Tack för att du läste det här!

You may also like...