Hotet mot entreprenörer…

Är många gånger något som är omöjligt att ta på. Men det finns ändå där. Vad tror ni att det är?
– Den mentala inställningen hos dina vänner och andra bekanta som gör allt för att trycka ner dig till att inte våga satsa på dig själv. Tyvärr har jag varit där själv (dock inte längre) men det är något du bör vara medveten om innan du pratar med andra…De kommer inte att gilla dina planer på att driva eget, uppfinna något eller på något sätt satsa på dig själv så länge det inte är innanför samhällets normer på vad som är okey.

När jag har frågat runt bland andra entreprenörer om vilket typ av motstånd de har mött har jag fått många svar. Några är:

– ”Skall du starta eget?!?! Varför då? Du kan väl inte driva ett eget företag… Ett citat från en entreprenörs fru.

– ”Skall du starta eget?!?! Det är inte något som är bra. Det är för riskabelt. Tänk på att du har fast jobb. Riskera inte det….” Citat från en annan entreprenörs föräldrar

– ”VA!!!?? Skall du starta eget?!?! *skratt*…Du kunde ju inte ens räkna något i skolan. Vilket jävla skämt” Ett citat från en entreprenörs bästa vän.

Så tro mig. Motstånd kommer du att möta… Varför? De påstår sig att de bryr sig om er men ack så fel de har. Vanligtvis speglar det en avundsjuka för att du vågar göra något de andra inte vågade. Därför speglar sig den s.k omtanken på fel sätt. Därför att du är modig och stark i din självtro på att du kommer lyckas.

Lösningen på det problemet….Kort och gott. Håll käft!!!!! Tyst och tig. Så länge du inte nödvändigtvis måste. (Och tyvärr är det ibland nött och tvunget att berätta det för din älskade familj på grund av att det är din skyldighet) Men det finns ju alltid olika sätt att tala om det för honom/henne/dem.

Ha det gott!

/Carl-Jonas

Carl Jonas

Hej! Jag heter Carl Jonas. Du läser nu ett inlägg som är skapat för dig så att du kan bli bättre på företagande och entreprenörskap. Kommentera gärna artikeln så lovar jag att svara inom kort. Tack för att du läste det här!

You may also like...