Företagandet växer i Sverige

image

Antalet nyregistrerade företag ökade med 3% under 2014. Det innebär att antalet nyregistrerade företag uppgick till 62368 stycken. Det rapporterar bolagsverket i en artikel som publicerats på deras hemsida.

Nyregistrerade aktiebolag ökade
Vidare kan man läsa att antalet nyregistrerade aktiebolag ökade med 7,5% under 2014 och under senare delen av året steg den trenden till att vara över 20% nyregistrerade aktiebolag bara i December.

– Många nyföretagare föredrar aktiebolagsformen då den kan upplevas som tryggare för företagaren, jämfört med att driva verksamhet som enskild näringsidkare eller i ett handelsbolag. Säger Ulf Karnell på Bolagsverkets hemsida.

De fyra vanligaste företagsformerna
I statistiken avses enbart de fyra vanligaste företagsformerna som registreras hos bolagsverket och inte de som enbart skaffar F-skatt hos skatteverket.

Har du registrerat ett nytt företag nyligen? Vad driver du då för företag?

Källa: Bolagsverket

Carl Jonas

Hej! Jag heter Carl Jonas. Du läser nu ett inlägg som är skapat för dig så att du kan bli bättre på företagande och entreprenörskap. Kommentera gärna artikeln så lovar jag att svara inom kort. Tack för att du läste det här!

You may also like...

2 Responses

 1. Kenneth Meijer skriver:

  Som ena underrubriken påtalar ang Aktiebolag.

  Finns absolut många fördelar med AB. Något jag nu i efterhand märker att jag inte tog tillräckligt fakta på vid start för snart 5år sedan.

  Trots rådgivning med andra företagare & speciellt ekonomiansvariga hos företag. Så föreslog 9 av 10 bildning av AB. Men av någon okänd anledning så var jag fast besluten om enskild firma.

  Nu i efterhand och antal turer som företagare med enskild firma, speciellt med tjänster inom fastighet, så rekommenderar jag andra att absolut överväga AB.

  Jag ombildade företaget till AB nu i år 2014.

  Framförallt ökar tryggheten för kund pga att det finns en stabill aktör (AB) bakom.
  Sedan ökar även möjligheterna för företaget att kunna växa rent tekniskt, tex med nya kollegor/ ägare då företaget är just ett aktiebolag. Bla. aktiebreven i sig skapar möjligheten till utdelning av vinst.

  Sedan, vid tex. stora projekt som kanske kräver större investeringar, större risktaganden, så står du aldrig rent krast med personligt ansvar om projektet på något sätt falerar.

  Men! Att inte förglömma. Skriv avtal med kund. Oavsett storlek på projektet.
  Vill inte kund av någon anledning skriva kontrakt. Så är det många ggr. mer värt att
  inte ta emot kunden. Bara snällt och trevligt rekommendera att välja annan leverantör.

  Vet du inte hur du skall skapa avtal. Ta hjälp.

  Jag skriver med erfarenhet just av att inte använda avtal.

  Mvh

  • Carl Jonas skriver:

   Hej Kenneth och tack för din kommentar. Det var väldigt intressant att läsa och jag är glad att du tog dig tiden att skriva ner dessa orden. Nu vet många fördelarna med AB.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *