Lovefilm lägger ner verksamhet i Sverige

Lovefilm lägger ner

Det Amazon-ägda företaget Lovefilm lägger ner sin Svenska verksamhet den 10e Juli. I ett mail till sina kunder meddelar ansvarig att inga nya fakturor kommer att skapas och det kommer heller inte att registreras några nya kortbetalningar från och med idag.

De som idag är kunder kommer att kunna nyttja både streamingtjänsten och hyrfilmstjänsten fram till och med den 10e Juli utan att kunderna kommer faktureras/debiteras, dessutom får de befintliga kunderna 3 månaders fri film hos ViaPlay.

Här är brevet från Nordenchefen Ira Gladnikoff

Bästa Jonas,

Vi på LOVEFiLM har den tråkiga nyheten att informera dig om att LOVEFiLM Sverige under sommaren kommer att stänga ned sin tjänst.

Vad händer nu?
Ditt LOVEFiLM abonnemang kommer att upphöra om 30 dagar, dvs 10/7-2013. Du har därefter ytterligare 30 dagar på dig att skicka tillbaka de sista skivorna, 10/8-2013. Därefter stängs websidan och ditt konto ned.

Streamingtjänsten
För dig som har tillgång till streaming så kommer denna att stängas ned 10/7-2013

Betalning
Vi kommer fr.o.m. idag, 10/6-2013, inte att skapa några nya betalningar vilket innebär att fakturor/autogiron och kreditkortsdragningar som avser perioder efter den 10/6 inte kommer att skapas.
Autogiro- och kreditkortsdragningar som avser hyrperioder som startat innan den 10/6 kommer att dras precis som vanligt.
Likaså fakturor som avser perioder som startat innan den 10/6 behöver betalas som vanligt. Du kommer dock ha möjlighet att hyra skivor och streama till 10/7.

Erbjudande
Som plåster på såren så vill vi i samarbete med Viaplay erbjuda dig 3 månaders fri streaming av Film och TV på Viaplay.
En unik kod för detta erbjudande kommer att läggas upp på sidan Mitt konto innan 10/7. Denna kod ger dig 3 månader kostnadsfritt på TV- och Filmpaketet (värde 79kr per månad). Koden kommer vara giltig till den 31/8. Gå in och registrera dig på www.viaplay.se/lovefilm och glöm inte skriva in koden! Erbjudandet hos Viaplay ersätter eventuellt tillgodo som du kan tänkas ha hos LOVEFiLM och
du kan därmed inte rikta några anspråk emot LOVEFiLM i anledning av dessa.

Vi kommer fortsätta att skicka dig påminnelsemejl under de kommande två månaderna tills ditt konto är avslutat och du har returnerat samtliga skivor.

Har du inte fått svar på din fråga, kan du läsa mer under Vanligaste Frågorna

Andra Amazon-produkter så som Kindle Fire och Amazon.com kommer inte påverkas av LOVEFiLM Sveriges nedläggning, så fortsätt gärna använda dessa som vanligt.

Slutligen vill vi på LOVEFiLM tacka för den här tiden och önskar dig en riktigt härlig sommar!
Hälsningar,

Ira Gladnikoff
Nordenchef, LOVEFiLM

Någon direkt orsak framkommer inte, men det är inte svårt att anta att streamingtjänsterna har tagit överhanden som det ser ut nu. Med både Viaplay och Netflix (som för övrigt var den aktör som skickade ut hyrfilm i USA) är det ett seriöst antagande att dessa är orsaken och att kundstocken minskat såpass mycket att nedläggningen i Sverige var oundviklig.

Jag hoppas på en kommentar från någon ansvarig på Lovefilm inom kort!

Ha det gott!

Carl Jonas

Hej! Jag heter Carl Jonas. Du läser nu ett inlägg som är skapat för dig så att du kan bli bättre på företagande och entreprenörskap. Kommentera gärna artikeln så lovar jag att svara inom kort. Tack för att du läste det här!

You may also like...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *