Ny krigföring mot ebola: Med en robot

Det amerikanska företaget Xenex har påbörjat användningen av sin ljusrobot i bekämpningen mot den eskalerande ebola-epidemin. Roboten fungerar på det sättet att den med hjälp av pulserande uv-ljus desinfekterar roboten kontaminerade ytor och utrymmen, utan kemikalier och utan andra gifter.
Tack vare dess framgång har nu även roboten blivit en del av krigföringen mot det nya utbrottet av ebola som även har nått Usa.

Vill prova roboten i hårda miljöer
Företagets VD, Morris Miller säger i en intervju till Inc att de vill prova roboten i extra utsatta områden i Afrika för att testa robotens potential.

Ebola
Ebolavirus är det virus som orsakar ebolafeber, hemorragisk feber som är en blödarfeber med hög dödlighet. De första dokumenterade fallen av ebolafeber hos människor noterades i Zaire och fick namnet efter floden Ebola. Det saknas vaccin och antiviralt medel mot ebolafeber. Källa: Wikipedia

Carl Jonas

Hej! Jag heter Carl Jonas. Du läser nu ett inlägg som är skapat för dig så att du kan bli bättre på företagande och entreprenörskap. Kommentera gärna artikeln så lovar jag att svara inom kort. Tack för att du läste det här!

You may also like...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *