Hur arbetar du med försäljningen?

Jag har åtskilliga gånger poängterat i den här bloggen att det är otroligt viktigt att fokusera på försäljningen i ett företag.

Har du en säljstrategi?
För mig är det otroligt viktigt att ha en väl utarbetad säljstrategi. Vad som då menas med att ha en utarbetad säljstrategi är att man efter många olika försök kommit fram till den för en själv, bästa tekniken kring själva säljförfarandet och att man genom otaliga försök provat det mesta som går att prova för att man ska vinna en kunds förtroende och därför avslutat en affär.

Bygg förtroende
Allt inom försäljning handlar om att bygga förtroende. Saknar ditt prospekt förtroende för dig som säljare saknar prospektet förtroende för det mesta som du har att erbjuda och därför ska relationsbyggande vara prio 1 för dig.

Bygg ditt nätverk
Se till att utöka ditt nätverk så långt det bara går. Med ett stort nätverk har du flera kontakter inom många områden som inte bara kan leda till affärer utan oanade möjligheter till samarbeten och utveckling av firman. Bygger du nätverk idag vet du säkert med dig vilka oanade nyttor som dyker upp enbart för att du har utökat ditt nätverk.

Bli van vid- och bra på att bemöta invändningar
Invändningar kommer att vara en del av din vardag. Ja okej. Lika bra att vara ärlig. Majoriteten av alla du kontaktar kommer inte att vilja ha eller behöva dina lösningar. Så är det. Men du kan minimera risken av felaktigt negativa besöut om du blir bra på att bemöta invändningar. För oftast är det som så att invändningar är ner tvivel än ett faktiskt beslut. Kunden kan vara orolig, nervös eller har missförstått någonting varpå det är mer säkert att säga Nej framför att säga Ja. Så bli bra på invändningar för att verkligen reda ut orsaken till invändningen.

Hur arbetar du med försäljning?
Lägg en komentar så hjälper vi andra säljare att bli bättre! 🙂

Carl Jonas

Hej! Jag heter Carl Jonas. Du läser nu ett inlägg som är skapat för dig så att du kan bli bättre på företagande och entreprenörskap. Kommentera gärna artikeln så lovar jag att svara inom kort. Tack för att du läste det här!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *