Att vara en entreprenör eller inte

Du sitter där och funderar… skall jag göra det? Skall jag ta steget ut och bli en entreprenör på riktigt?

Jag börjar spy på ordet ”Entreprenör
Hur känner du dig inför ordet Entreprenör? Tycker du fortfarande att det klingar högt i gångarnas ekoljud? Kan jag kanske få dig på andra tankar om jag ger dig följande motivering till varför du inte ska slänga dig med ordet som en yrkesritel?

Min anledning är att ordet har gått och blivit ett modeord.

I mångas värld är man entreprenör om man startar en frisersalong. För mig räcker inte det. Det måste till mer för att man med rätta tillhör samma kategori som Richard Branson och där anser jag att vi har ett problem. Många tror att en garant för lycka är att man utger sig för vara en entreprenör samtidigt som många gillar att glänsa sig i ljuset av att känna och/eller tillhöra gemenskapen av entreprenörer.

Kort och gott: Vi har ett problem när vi överdriver titeln entreprenör till förbannelse. Skärpning och eftertanke, Tack!

Men samtidigt som eftertanken infinner sig så finns det inga andra jag mer imponeras av än de som första gången tar steget ut i den osäkra värld det innebär att vara näringsidkare, en företagare. Det är dessa människor som skapar jobben och möjligheterna för andra att utvecklas. Och är du en förstagångs-företagare kommer inte din framgång bero på om du kallar dig för entreprenör eller inte utan allt mödosamt arbete du kommer att lägga ner i din verksamhet.

Carl Jonas

Hej! Jag heter Carl Jonas. Du läser nu ett inlägg som är skapat för dig så att du kan bli bättre på företagande och entreprenörskap. Kommentera gärna artikeln så lovar jag att svara inom kort. Tack för att du läste det här!

You may also like...

2 Responses

  1. Christian Rudolf skriver:

    Action speaks louder then words….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *