Jag ligger högst upp på Google!

google

Jag måste få skryta lite. Det här känns otroligt kul måste jag säga.

När det gäller ”blogg om företagande” och på dessa nyckelord så ligger jag för närvarande (i skrivande stund) högst upp på google. Något som för mig är otroligt kul och något jag alltid strävar efter. Eftersom jag jobbar mycket med sökmotoroptimering i min firma One consultant som för övrigt är en webbyrå så är det lite av en bedrift att nå denna position på Google.

Vad det har för en direkt verkan är lite svårt att svara på, men vad jag har märkt så stiger besökarantalet nästan för varje vecka vilket också är otroligt kul. Så därför, som expert på sökmotoroptimering tänkte jag lämna lite gratis-tips så att även du kan rankas högt på Google. Tipsen lämpar sig väl för dig som bloggar som för dig som gör något annat på webben. Ni får ursäkta om jag nämner google mycket, men faktum är ju att det är sökmotoron som används mest framför andra. Men självklart är detta generella tips för samtliga sökmotorer.

1. Skriv mycket artiklar. Dessa får dig att vara intressant för sökmotorerna – Varför då undrar du kanske.
– Därför att när du har en uppdaterad sida så innebär det att den är aktiv och det gillar Google.

2. Välj ut nyckelord och använd dessa flitigt i din artikel.
– Med hjälp av nyckelord hittar Google dig lättare när folk söker på just det ordet.

3. Dina adresser skall vara optimerade för sökmotorerna.
– Du har kanske sätt dessa länkar: www.någonsida.se/artikel?a=2588?artikel=564898. Faktum är att dessa länkar hindrar din optimering istället för att gynna den. Så använd länkar typ: www.någonsida.se/artikel/Idag-fiskade-jag-fisk. Använder du WordPress finns mängder av gratis-plugins du kan använda dig av för detta ändamål.

4. I dina signaturer
– Är du medlem på något forum? Använd länkar till din sida i din signatur. Bara det är ett litet knep för att rankas någorlunda högt upp på listan.

5. Använd allt jag nämnt, samtidigt
– Jupp, alla knep skall helst användas alltid och samtidigt. Det räcker inte med att bara fokusera på ena delen av ditt sökmotoroptimeringsarbete. Utan det krävs att du är flitig på de flesta områdena.

Ha det gott!

Carl Jonas

Hej! Jag heter Carl Jonas. Du läser nu ett inlägg som är skapat för dig så att du kan bli bättre på företagande och entreprenörskap. Kommentera gärna artikeln så lovar jag att svara inom kort. Tack för att du läste det här!

You may also like...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *