Skatteverket sanerar bland inaktiva småföretag.

Skatteverket

SR Ekot har för ett tag sedan berättat om att Skatteverket har påbörjat ett mastodontjobb. Verket skall nämligen ringa runt till cirka 160 000 företagare vars firma ligger inaktiv eller vilande som det kallas.
Skälet sägs vara att från och med 2014 skall enskilda firmor momsredovisa varje månad. Har man då ett inaktivt bolag riskerar man av den anledningen att råka ut för extrakostnader, vilket inte alltid är roligt. Det innebär då att det inte tas någon hänsyn till om du som vilande företagare (jag vet, det lät roligt) har ditt företag just vilande och det är därför verket ringer runt just nu. Just för att erbjuda möjligheten att rent juridiskt lägga ner firman.

Om jag själv får lägga en åsikt så kan jag tycka att det är lämpligt att rensa bland företag som inte bedriver någon verksamhet. Samtidigt så kan jag hålla med om de åsikter som nämns i artikeln att det inte skall vara ett hinder för att folk skall våga starta upp firmor som i slutändan kan löna sig, så ja. I slutändan tror jag att resultatet blir positivt.

Vad tycker ni? Kan det finnas fler för- och nackdelar än de som nämns i artikeln?

Du hittar fullständig artikel här

Carl Jonas

Hej! Jag heter Carl Jonas. Du läser nu ett inlägg som är skapat för dig så att du kan bli bättre på företagande och entreprenörskap. Kommentera gärna artikeln så lovar jag att svara inom kort. Tack för att du läste det här!

You may also like...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *