Vad vill man ha för folk i sin organisation?

Jag sitter och tragglar igenom juridik, för min firma jag håller på att starta upp.

Osökt kom jag att fundera i allt läsande… Vad vill man ha för folk i sin organisation?
Någon som är orädd och inte drar sig för att agera, eller någon som inte vågar eller vill tro på något?

Då jag är djupt intresserad av det som händer i Libyen för tillfället där utveckling är det mest betydande för landet kan jag inte sluta fundera på vilket stort engagemang, orädsla och mod symboliserar de frihetskämpar som strider mot diktatorn.
Vidare kom jag därför att fundera på det här. Varför åker inte representanter från näringslivet ner och hämtar hem de här individerna, formar dem till näringslivet och på så sätt får modiga, driftiga och engagerade individer till sin marknad?

Jag tycker att man är för ”blind” för det som händer att man inte kan se några fördelar i alla hemskheter som befolkningen i Libyen råkat ut för. Jag ser i alla fall en fördel och det är att det finns en guldgruva för företag om de skulle orka med att rekrytera frihetskämpar till sin organisation.

Jag är fullt medveten om att det inte är så enkelt. MEN (med stora bokstäver), är det inte den här typen av individer vårt samhälle behöver? Om en organisation eller för den delen Sveriges företagande skall växa?

Carl Jonas

Hej! Jag heter Carl Jonas. Du läser nu ett inlägg som är skapat för dig så att du kan bli bättre på företagande och entreprenörskap. Kommentera gärna artikeln så lovar jag att svara inom kort. Tack för att du läste det här!

You may also like...