Vad ligger ditt fokus på idag?

Hur arbetar du med ditt fokus? Hur ser du till att maximera ditt fokus när det behövs som mest? Ser du till att så lite som möjligt får störa dig så lite som möjligt? Att aktivt ”låsa sig ute” gör att du störs mer sällan och kan arbeta på mer flitigt.

Att ha rätt fokus är A o O om du vill lyckas med dina åtaganden.
Foto: dadblunders // flickr.com // Jag Creative Commons-communityt 🙂 .

Ditt fokus är din nyckel för att lyckas

Det bästa med att du riktar ditt fokus åt rätt håll är det är nyckeln för om du ska lyckas med din arbetsuppgift eller det du har åtagit dig att göra. Fokus på rätt sak i rätt tid är A o O. Vill du bli bättre på det du gör? Fokusera på det som hjälper dig att bli bättre. Vill du bli klar snabbare? Fokusera på att få din uppgift klar så snabbt som möjligt så kan du ta på dig nästa arbetsuppgift och göra det minst lika bra.

Minimera distraktioner

Du har hört det för men distraktioner är till för att marginaliseras. Forskare säger att det tar i genomsnitt 15-30 minuter att få upp sitt flow efter det att man har blivit störd. Har du råd med det? – Troligtvis inte. Logga ut från facebook, twitter och din E-post. Stäng av ljudet på din telefon och du märker hur snabbt du får saker och ting gjorda.

Stäng dörren och säg ifrån

Blir du ofta störd av dina kollegor på jobbet? – Stäng dörren till ditt kontor och undvik att diskutera gårdagens film eller sporthändelse. Det kan du göra när du är ledig. Att vänligt avvisa din kollega innebär att du snabbare kan återuppta ditt arbete och se till att din arbetsinsats återgår till det normala. Har du dessutom en kontorsdörr? – Stäng den då du aktivt visar att ”Jag vill inte bli störd”.

Har du några andra tips för att upprätthålla ditt fokus?

Då vill jag och alla andra höra detta. Lägg en kommentar så vi får reda på ditt, absolut bästa tips gällande fokus 🙂

Ha en fin och fantastisk dag!

Carl Jonas

Hej! Jag heter Carl Jonas. Du läser nu ett inlägg som är skapat för dig så att du kan bli bättre på företagande och entreprenörskap. Kommentera gärna artikeln så lovar jag att svara inom kort. Tack för att du läste det här!

You may also like...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *