Därför tycker du inte om försäljning: Du är en fegis

Det stämmer. Du är feg, du är naiv, du är hopplöst förslappad och vägrar inse att roten till all företagsamhet i hela världen hänger på en enda sak. Försäljning. Det är ganska tröttsamt när man träffar folk, när man hör hur de förklarar bort att de inte behöver arbeta med försäljning. En sak är nämligen säker och det är att, om alla säljare som finns på jorden, om de väljer att sluta sälja, de säger upp sig och väljer att påbörja något annat yrke än just säljare så kommer vi inte ha någonting som heter ekonomi längre och då skulle allt hänga på en skör lina.
 
Att inte våga arbeta med försäljning är en ursäkt för att du är feg
 
Om vi å andra sidan vänder på det, om alla som driver företag går in med 100% ambition om att bli bra på att sälja så kommer ekonomin att bli ännu bättre och de som är bra på försäljning kommer inte att påverkas nämnvärt i lågkonjunkturer och andra fall som kan ske i världsekonomin och därför är ekonomin en garant för dig och din personliga ekonomi.

Du behöver inte bli bäst på försäljning

Men att alltid bli lite bättre än igår är aldrig en fel inställning att ha. Oavsett om du sitter i din kammare och lyfter luren en gång är det bättre än dagen innan då du inte lyfte luren någon gång. Är man nervös, känner ett obehag eller är rädd för att kontakta nya människor skall du inte sätta en för stor press på dig, däremot kan du göra det lilla och i ditt fall räknas det lilla som den största framgången för dig.

 
Tips! – Såhär kommer du igång med din försäljning – idag!
 

Varför kallar du mig för en fegis?

Går ditt företag runt? Känner du att du kan leva på den inkomst som ditt företag bringar in? Om Ja? – Då undrar jag varför du läser den här artikeln. Om inte så läser du den här artikeln av en väldigt stor anledning. Du behöver öka din försäljning. Intalar du dig själv att du inte behöver arbeta med försäljning så legitimerar du din situation och skall därför inte räkna med något annat än det resultat du har idag av den enkla anledningen att inget löser sig själv och om du hade vågat arbeta med försäljning så hade du troligtvis förstått att det är den enklaste, snabbaste vägen till att markant öka sin omsättning. Därför kallar jag dig som inte vågar hålla på med försäljning för en fegis. Helt enkelt för att du inte vågar trots det faktum att det värsta som kan hända är att du får höra ”Nej tack”. Andra människor dör i krig, andra människor går in i ett brinnande hus när andra flyr, andra går in i bråk för att klara upp situationen när andra bara tittar på, andra klarar att ta sig ur tunga beroenden och tvingas leva med sin historia och du vågar inte lyfta luren och ringa det där samtalet som kan göra dig till en mästare?
När introverta kämpar sig igenom samtal efter samtal, möte efter möte så sitter du och hittar på dina ursäkter?

Därav min ståndpunkt.

Carl Jonas

Hej! Jag heter Carl Jonas. Du läser nu ett inlägg som är skapat för dig så att du kan bli bättre på företagande och entreprenörskap. Kommentera gärna artikeln så lovar jag att svara inom kort. Tack för att du läste det här!

You may also like...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *