5 tips för att lyckas med ditt företag

Driver du företag och vill lyckas bra med det? Då kan den här lilla guiden ge dig några råd på vägen.

Att driva företag är inte så värst komplicerat. Teoretiskt. Guiden som idag publiceras kommer att av dig kräva handling. Konkret att du gör något med idéerna som du får.

För att du skall lyckas med ett företag krävs det mer av dig än idén som du har. För en idé är inget värt om du som person inte gör något med den. Däremot kan idén i sig vara rätt värdelös men om du som person är rätt kan idén bli bärkraftig och skörda frukt i alla fall. Därför måste du lägga fokus på att verkligen göra något åt dina idéer. Därför får du en guide i sådant du behöver göra för att lyckas med ditt företag.

1. Tryck upp visitkort.
Med visitkort där du har budskap på ena sidan kan du enkelt marknadsföra dig och du kan snabbt förmedla det du har att erbjuda. Med information om vem du är och vad du gör kan du på ett billigt sätt synas i många olika sammanhang.

2. Lämna över allt det tråkiga på någon som tycker det är kul
Gör inte sånt du tycker är tråkigt. Lägg ut det på konsulter som älskar den typen av jobb. Gör du inte det riskerar du att inte lyckas med firman om mycket handlar om att göra sådant som är tråkigt. Företagande ska vara roligt och givande.

3. Marknadsför dig billigt
Billig marknadsföring är grym marknadsföring. Exempel på billig marknadsföring är gerillamarknadsföring. Om du inte vet vad gerillamarknadsföring är finns det en rad inlägg om detta här på bloggen. Men kort kan man säga att gerillamarknadsföring är marknadsföring där du får ut ditt budskap gratis eller för en väldigt billig slant.

4. Knyt kontakter och bygg nätverk
Nätverk är grymt att ha. Saknar du idag ett personligt nätverk kan du gå med i frukostklubbar, föreningar eller renodlade nätverksgrupper för oss som driver företag. Använd din fantasi så kommer du nog på fler vägar att gå för att utöka ditt nätverk av individer som kan hjälpa dig framåt. Antingen genom att fixa jobb åt dig eller hjälpa dig att lösa olika problem som du stöter på.

5. Bli grym på försäljning
Det i särklass bästa sättet som kan hjälpa dig framåt med ditt företag är att bli grym på försäljning. Ser du till att bli en grym säljare kan du komma hur långt som helst och det bästa av allt… Du lär känna människor, utökar ditt nätverk och blir en mästare på att knyta kontakter. Bra va!?

Nu då?
Nu har du fått lite trådar att dra i för att lyckas med ditt företag.
Se till att göra något med tipsen ovan så kommer du se att du snart får fart på din firma.

Kör hårt!

Bildtack: BiblioArchives via flickr

Carl Jonas

Hej! Jag heter Carl Jonas. Du läser nu ett inlägg som är skapat för dig så att du kan bli bättre på företagande och entreprenörskap. Kommentera gärna artikeln så lovar jag att svara inom kort. Tack för att du läste det här!

You may also like...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *